Kokosmuffins
Kokosmuffins

Kokosmuffins

45 min.
Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 31.3 g
Eiwit 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Smelt de boter langzaam in een steelpannetje op een zacht vuur.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Meng de bloem, het bakpoeder, de gemalen kokosnoot en de suiker goed door elkaar.

  7. Klop de eieren los samen met de melk en meng er de gesmolten boter onder.

  8. Meng het droge bloemmengsel onder het vochtige eimengsel. Doe dat snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, zo blijven de muffins luchtig).

  9. Doe 12 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.

  10. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Tip

Muffin of cupcake? Het verschil tussen een muffin en een cupcake zit in het deeg. Bij muffindeeg wordt een droge massa (bloem, suiker, bakpoeder) heel snel onder een vochtige massa (ei, melk, boter) gemengd. Klonters in het deeg kunnen geen kwaad, die houden de muffins luchtig. Cupcakes daarentegen zijn een miniversie van de klassieke (quatre-quarts)cake. Het deeg moet goed door elkaar worden gemengd en klonters zijn uit den boze. Muffindeeg is vaak minder zoet dan cupcakebeslag. Daarom zijn muffins ook meer geschikt als ontbijt. Cupcakes zijn echte zoete tussendoortjes en worden vaak met een gesuikerde topping geserveerd.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Smelt de boter langzaam in een steelpannetje op een zacht vuur.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Meng de bloem, het bakpoeder, de gemalen kokosnoot en de suiker goed door elkaar.

  7. Klop de eieren los samen met de melk en meng er de gesmolten boter onder.

  8. Meng het droge bloemmengsel onder het vochtige eimengsel. Doe dat snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, zo blijven de muffins luchtig).

  9. Doe 12 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het deeg over.

  10. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Tip

Muffin of cupcake? Het verschil tussen een muffin en een cupcake zit in het deeg. Bij muffindeeg wordt een droge massa (bloem, suiker, bakpoeder) heel snel onder een vochtige massa (ei, melk, boter) gemengd. Klonters in het deeg kunnen geen kwaad, die houden de muffins luchtig. Cupcakes daarentegen zijn een miniversie van de klassieke (quatre-quarts)cake. Het deeg moet goed door elkaar worden gemengd en klonters zijn uit den boze. Muffindeeg is vaak minder zoet dan cupcakebeslag. Daarom zijn muffins ook meer geschikt als ontbijt. Cupcakes zijn echte zoete tussendoortjes en worden vaak met een gesuikerde topping geserveerd.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 31.3 g
Eiwit 4 g

Bekijk het recept digitaal