Koud slaatje, warme patatjes
Koud slaatje, warme patatjes

Koud slaatje, warme patatjes

Lunch
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 222 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 15 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min. + afkoelen)

  3. Kook de ongeschilde aardappelen ± 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij ondertussen de bloemkolen in roosjes en kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  5. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water en laat afkoelen. Pel ze en snij in 4.

  6. Scheur de sla in kleinere stukken.

  7. Bereiding:
  8. Snij de aardappelen in de lengte in 2. Besmeer ze met kruidenboter en bestrooi met de geraspte emmentaler. Leg ze op een bakplaat en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill tot de kaas lichtjes gesmolten en goudbruin is.

  9. Maak de dressing: meng de yoghurt met de mosterd en de honing, en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de salade, de bloemkoolroosjes en de partjes ei over de borden. Serveer met de gegratineerde aardappelen en de dressing.

Tip

- Nog brood over van de vorige dagen? Maak er croutons van, bak ze in lookboter en serveer in de plaats van de aardappelen. - Voor de vleesliefhebbers: snij restjes charcuterie (ham, kipfilet, salami …) in reepjes en strooi ze over de salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min. + afkoelen)

  3. Kook de ongeschilde aardappelen ± 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij ondertussen de bloemkolen in roosjes en kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  5. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water en laat afkoelen. Pel ze en snij in 4.

  6. Scheur de sla in kleinere stukken.

  7. Bereiding:
  8. Snij de aardappelen in de lengte in 2. Besmeer ze met kruidenboter en bestrooi met de geraspte emmentaler. Leg ze op een bakplaat en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill tot de kaas lichtjes gesmolten en goudbruin is.

  9. Maak de dressing: meng de yoghurt met de mosterd en de honing, en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de salade, de bloemkoolroosjes en de partjes ei over de borden. Serveer met de gegratineerde aardappelen en de dressing.

Tip

- Nog brood over van de vorige dagen? Maak er croutons van, bak ze in lookboter en serveer in de plaats van de aardappelen. - Voor de vleesliefhebbers: snij restjes charcuterie (ham, kipfilet, salami …) in reepjes en strooi ze over de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 222 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 15 g

Bekijk het recept digitaal