- Bewaar

- Bewaar
Koud slaatje, warme patatjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35 min. + afkoelen)
-
Kook de ongeschilde aardappelen ± 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij ondertussen de bloemkolen in roosjes en kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Kook de eieren 10 min. hard in kokend water en laat afkoelen. Pel ze en snij in 4.
-
Scheur de sla in kleinere stukken.
-
Bereiding:
-
Snij de aardappelen in de lengte in 2. Besmeer ze met kruidenboter en bestrooi met de geraspte emmentaler. Leg ze op een bakplaat en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill tot de kaas lichtjes gesmolten en goudbruin is.
-
Maak de dressing: meng de yoghurt met de mosterd en de honing, en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de salade, de bloemkoolroosjes en de partjes ei over de borden. Serveer met de gegratineerde aardappelen en de dressing.
- Nog brood over van de vorige dagen? Maak er croutons van, bak ze in lookboter en serveer in de plaats van de aardappelen. - Voor de vleesliefhebbers: snij restjes charcuterie (ham, kipfilet, salami …) in reepjes en strooi ze over de salade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35 min. + afkoelen)
-
Kook de ongeschilde aardappelen ± 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij ondertussen de bloemkolen in roosjes en kook ze ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Kook de eieren 10 min. hard in kokend water en laat afkoelen. Pel ze en snij in 4.
-
Scheur de sla in kleinere stukken.
-
Bereiding:
-
Snij de aardappelen in de lengte in 2. Besmeer ze met kruidenboter en bestrooi met de geraspte emmentaler. Leg ze op een bakplaat en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill tot de kaas lichtjes gesmolten en goudbruin is.
-
Maak de dressing: meng de yoghurt met de mosterd en de honing, en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de salade, de bloemkoolroosjes en de partjes ei over de borden. Serveer met de gegratineerde aardappelen en de dressing.
- Nog brood over van de vorige dagen? Maak er croutons van, bak ze in lookboter en serveer in de plaats van de aardappelen. - Voor de vleesliefhebbers: snij restjes charcuterie (ham, kipfilet, salami …) in reepjes en strooi ze over de salade.