Kreeft met oosterse rijst
Kreeft met oosterse rijst

Kreeft met oosterse rijst

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 25.5 g
Eiwit 18.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kreeft ontdooien. Snij de kreeften in 2 en,dep droog.

  3. Klop de room lichtjes op en meng met de mosterd. Kruid met de kerrie, peper en zout. Zet weg op een koele plaats.

  4. Pers het knoflookteentje en snipper de peterselie fijn: u hebt 1 eetl. nodig. Meng de peterselie en de knoflook met de olijfolie.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water legt) en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  6. Snipper het bieslook fijn: u hebt 3 eetl. nodig. Hou enkele sprietjes opzij voor de versiering van het bord.

  7. Bereiding:
  8. Breng 5 kopjes lichtgezouten water aan de kook en voeg de basmatirijst toe. Laat de rijst gaar koken (kooktijd zie verpakking). Giet af en laat volledig afkoelen.

  9. Meng de tomatenblokjes en het bieslook onder de rijst. Kruid met de gember en meng goed.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel op de bovenste helft van het bord de rijst (1 à 2 eetl.) en schik op de onderste helft de kreeft. Lepel de olijfolie met peterselie over de kreeft. Verdeel in het midden van elk bord het sausje van licht opgeklopte room. Leg op de rijst een tweetal sprietjes bieslook.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kreeft ontdooien. Snij de kreeften in 2 en,dep droog.

  3. Klop de room lichtjes op en meng met de mosterd. Kruid met de kerrie, peper en zout. Zet weg op een koele plaats.

  4. Pers het knoflookteentje en snipper de peterselie fijn: u hebt 1 eetl. nodig. Meng de peterselie en de knoflook met de olijfolie.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water legt) en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  6. Snipper het bieslook fijn: u hebt 3 eetl. nodig. Hou enkele sprietjes opzij voor de versiering van het bord.

  7. Bereiding:
  8. Breng 5 kopjes lichtgezouten water aan de kook en voeg de basmatirijst toe. Laat de rijst gaar koken (kooktijd zie verpakking). Giet af en laat volledig afkoelen.

  9. Meng de tomatenblokjes en het bieslook onder de rijst. Kruid met de gember en meng goed.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel op de bovenste helft van het bord de rijst (1 à 2 eetl.) en schik op de onderste helft de kreeft. Lepel de olijfolie met peterselie over de kreeft. Verdeel in het midden van elk bord het sausje van licht opgeklopte room. Leg op de rijst een tweetal sprietjes bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 25.5 g
Eiwit 18.6 g

Bekijk het recept digitaal