Kriekenbiscuit met mokkaboterroom
Kriekenbiscuit met mokkaboterroom

Kriekenbiscuit met mokkaboterroom

1 u. 45 min.
Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 922 kcal
Vet 51.1 g
Koolhydraat 106.2 g
Eiwit 9.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor het biscuitdeeg
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  4. Rasp 50 g pure chocolade.

  5. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten samen met 2 eetl. koud water goed op. Voeg al kloppend de suiker toe en blijf kloppen tot u een stijve, glanzende massa hebt.

  6. Roer de eidooiers los met een beetje opgeklopt eiwit en schep voorzichtig onder het eiwitmengsel.

  7. Meng 80 g bloem, het maïszetmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder en zeef boven het mengsel. Voeg de geraspte chocolade toe en schep alles voorzichtig om.

  8. Vet een springvorm (ø 24 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. De oven mag daarna aan blijven.

  9. Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de springvorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna horizontaal doormidden in 2 gelijke helften.

  10. Voor de bladerdeegbodem
  11. Hak de walnootpitten grof.

  12. Snij een cirkel (ø 24 cm) uit het bladerdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de bladerdeegcirkel op. Verdeel de gehakte walnootpitten en de rietsuiker over het deeg. Bak 12 à 15 min. in de hete oven.

  13. Voor de boterroom
  14. Meng 300 g boter, de bloemsuiker en de sterke koffie tot een gladde massa.

  15. Afwerking:
  16. (15 min.)

  17. Rasp de melkchocolade, de witte chocolade en 100 g pure chocolade.

  18. Leg het bladerdeeg op een taartschotel en bedek met 1/4 van de boterroom. Leg er 1 biscuithelft op en bedek die ook met 1/4 boterroom. Verdeel er de uitgelekte noordkrieken over.

  19. Leg er de tweede biscuithelft op en bedek met de rest van de boterroom. Versier met de geraspte chocolade.

Tip

Vang het sap van de noordkrieken op en laat inkoken tot een stroop. Serveer bij de biscuit.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor het biscuitdeeg
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  4. Rasp 50 g pure chocolade.

  5. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten samen met 2 eetl. koud water goed op. Voeg al kloppend de suiker toe en blijf kloppen tot u een stijve, glanzende massa hebt.

  6. Roer de eidooiers los met een beetje opgeklopt eiwit en schep voorzichtig onder het eiwitmengsel.

  7. Meng 80 g bloem, het maïszetmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder en zeef boven het mengsel. Voeg de geraspte chocolade toe en schep alles voorzichtig om.

  8. Vet een springvorm (ø 24 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. De oven mag daarna aan blijven.

  9. Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de springvorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna horizontaal doormidden in 2 gelijke helften.

  10. Voor de bladerdeegbodem
  11. Hak de walnootpitten grof.

  12. Snij een cirkel (ø 24 cm) uit het bladerdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de bladerdeegcirkel op. Verdeel de gehakte walnootpitten en de rietsuiker over het deeg. Bak 12 à 15 min. in de hete oven.

  13. Voor de boterroom
  14. Meng 300 g boter, de bloemsuiker en de sterke koffie tot een gladde massa.

  15. Afwerking:
  16. (15 min.)

  17. Rasp de melkchocolade, de witte chocolade en 100 g pure chocolade.

  18. Leg het bladerdeeg op een taartschotel en bedek met 1/4 van de boterroom. Leg er 1 biscuithelft op en bedek die ook met 1/4 boterroom. Verdeel er de uitgelekte noordkrieken over.

  19. Leg er de tweede biscuithelft op en bedek met de rest van de boterroom. Versier met de geraspte chocolade.

Tip

Vang het sap van de noordkrieken op en laat inkoken tot een stroop. Serveer bij de biscuit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 922 kcal
Vet 51.1 g
Koolhydraat 106.2 g
Eiwit 9.4 g

Bekijk het recept digitaal