Krieltjessalade met kaas en sinaasappelvinaigrette
Krieltjessalade met kaas en sinaasappelvinaigrette

Krieltjessalade met kaas en sinaasappelvinaigrette

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 27 g
Eiwit 20.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de schil van de halve sinaasappel en pers de halve sinaasappel.

  4. Breng wat water aan de kook en dompel de sinaasappelzeste 1 min. onder. Giet af en dep de zeste goed droog.

  5. Meng het sinaasappelsap met de olijfolie, de honing en de zeste. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krielaardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, pel en snij dikkere aardappelen in 2 of 4.

  8. Verwijder intussen de korst van de kaas en snij in gelijke blokjes.

  9. Meng de tuinkers met de krielaardappelen en de kaasblokjes.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi het aardappelslaatje met de notenmix en besprenkel met de sinaasappelvinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de schil van de halve sinaasappel en pers de halve sinaasappel.

  4. Breng wat water aan de kook en dompel de sinaasappelzeste 1 min. onder. Giet af en dep de zeste goed droog.

  5. Meng het sinaasappelsap met de olijfolie, de honing en de zeste. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krielaardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, pel en snij dikkere aardappelen in 2 of 4.

  8. Verwijder intussen de korst van de kaas en snij in gelijke blokjes.

  9. Meng de tuinkers met de krielaardappelen en de kaasblokjes.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi het aardappelslaatje met de notenmix en besprenkel met de sinaasappelvinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 27 g
Eiwit 20.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Vino Sentada Chardonnay-Torrontés Argentinië

Bekijk het recept digitaal