Krokant gebakken tofoe met pompoen en spruitjes
Krokant gebakken tofoe met pompoen en spruitjes

Krokant gebakken tofoe met pompoen en spruitjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Energie 2301 kj
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 66.7 g
Suiker 20 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 21.7 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 20 min. marineren

    Snij de gember in fijne staafjes en meng er de olijfolie, de vloeibare honing en de helft van de sojasaus onder. Snij de tofoe in blokjes en meng onder de marinade. Laat 20 min. marineren.

  2. Snij intussen de spruiten in dunne plakjes en de pompoen in blokjes van 1 cm.

  3. Verhit een (wok)pan en bak de tofoe met de marinade 3 à 5 min. lichtbruin op een hoog vuur. Haal uit de pan en hou warm.

  4. Verhit de rijstolie in dezelfde pan en roerbak de spruiten en de pompoen 6 min., tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.

  5. Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn en meng met de noedels, de tofoeblokjes en de sojascheuten onder de groenten. Breng op smaak met de rest van de sojasaus, peper en zout.

  7. Snipper de koriander fijn. Werk de wokschotel af met de koriander en de granaatappelpitjes. Serveer lauw of koud. Geef er eventueel wat chilisaus of zoetzure saus bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 20 min. marineren

    Snij de gember in fijne staafjes en meng er de olijfolie, de vloeibare honing en de helft van de sojasaus onder. Snij de tofoe in blokjes en meng onder de marinade. Laat 20 min. marineren.

  2. Snij intussen de spruiten in dunne plakjes en de pompoen in blokjes van 1 cm.

  3. Verhit een (wok)pan en bak de tofoe met de marinade 3 à 5 min. lichtbruin op een hoog vuur. Haal uit de pan en hou warm.

  4. Verhit de rijstolie in dezelfde pan en roerbak de spruiten en de pompoen 6 min., tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.

  5. Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn en meng met de noedels, de tofoeblokjes en de sojascheuten onder de groenten. Breng op smaak met de rest van de sojasaus, peper en zout.

  7. Snipper de koriander fijn. Werk de wokschotel af met de koriander en de granaatappelpitjes. Serveer lauw of koud. Geef er eventueel wat chilisaus of zoetzure saus bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Energie 2301 kj
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 66.7 g
Suiker 20 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 21.7 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g

Bekijk het recept digitaal