Kruidig stoofpotje met kikkererwten en wortel
Kruidig stoofpotje met kikkererwten en wortel

Kruidig stoofpotje met kikkererwten en wortel

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 9.1 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 70.8 g
Suiker 9.8 g
Vezel 13 g
Eiwit 17.5 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen in blokjes van max. 1 cm.

  5. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij in blokjes van 2 cm.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Hak de koriander fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min. glazig. Meng er de wortelen, de pompoen en de tomatenpuree onder. Overgiet met de bouillon en breng op smaak met de komijn en de pilipili. Laat op een zacht vuur 25 min. afgedekt sudderen.

  11. Doe intussen de bulgur in een kom en overgiet met 6 dl kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  12. Roer de kikkererwten onder de groenten en laat nog 5 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de bulgur over de borden en lepel er de groenten over. Bestrooi met de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen in blokjes van max. 1 cm.

  5. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij in blokjes van 2 cm.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  8. Hak de koriander fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min. glazig. Meng er de wortelen, de pompoen en de tomatenpuree onder. Overgiet met de bouillon en breng op smaak met de komijn en de pilipili. Laat op een zacht vuur 25 min. afgedekt sudderen.

  11. Doe intussen de bulgur in een kom en overgiet met 6 dl kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  12. Roer de kikkererwten onder de groenten en laat nog 5 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de bulgur over de borden en lepel er de groenten over. Bestrooi met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 9.1 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 70.8 g
Suiker 9.8 g
Vezel 13 g
Eiwit 17.5 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Semillon Australië

Bekijk het recept digitaal