- Bewaar

- Bewaar
Kruidige auberginedip met yoghurt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Prik enkele keren met een mes in de aubergines en leg ze op een bakplaat. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Plet ondertussen de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel, hak de peterselieblaadjes grof en haal de pitjes uit de halve granaatappel.
-
Meng de Griekse yoghurt met de ahornsiroop, de olijfolie, de korianderbolletjes en de oregano.
-
Haal de aubergines uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Snij middendoor en lepel er het vruchtvlees uit.
-
Meng het vruchtvlees onder het yoghurtmengsel en kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de grofgehakte peterselie en de granaatappelpitjes. Serveer als dipsaus bij stukjes geroosterde wraps, tortilla's
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Prik enkele keren met een mes in de aubergines en leg ze op een bakplaat. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Plet ondertussen de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel, hak de peterselieblaadjes grof en haal de pitjes uit de halve granaatappel.
-
Meng de Griekse yoghurt met de ahornsiroop, de olijfolie, de korianderbolletjes en de oregano.
-
Haal de aubergines uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Snij middendoor en lepel er het vruchtvlees uit.
-
Meng het vruchtvlees onder het yoghurtmengsel en kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de grofgehakte peterselie en de granaatappelpitjes. Serveer als dipsaus bij stukjes geroosterde wraps, tortilla's