Kruidige auberginedip met yoghurt
Kruidige auberginedip met yoghurt

Kruidige auberginedip met yoghurt

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 78 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Prik enkele keren met een mes in de aubergines en leg ze op een bakplaat. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Plet ondertussen de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel, hak de peterselieblaadjes grof en haal de pitjes uit de halve granaatappel.

  5. Meng de Griekse yoghurt met de ahornsiroop, de olijfolie, de korianderbolletjes en de oregano.

  6. Haal de aubergines uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Snij middendoor en lepel er het vruchtvlees uit.

  7. Meng het vruchtvlees onder het yoghurtmengsel en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Bestrooi met de grofgehakte peterselie en de granaatappelpitjes. Serveer als dipsaus bij stukjes geroosterde wraps, tortilla's

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Prik enkele keren met een mes in de aubergines en leg ze op een bakplaat. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Plet ondertussen de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel, hak de peterselieblaadjes grof en haal de pitjes uit de halve granaatappel.

  5. Meng de Griekse yoghurt met de ahornsiroop, de olijfolie, de korianderbolletjes en de oregano.

  6. Haal de aubergines uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Snij middendoor en lepel er het vruchtvlees uit.

  7. Meng het vruchtvlees onder het yoghurtmengsel en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Bestrooi met de grofgehakte peterselie en de granaatappelpitjes. Serveer als dipsaus bij stukjes geroosterde wraps, tortilla's

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 78 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 1.7 g

Bekijk het recept digitaal