- Bewaar

- Bewaar
Kruimeltaart met frambozen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng de bloem, 120 g suiker en het snuifje zout in een kom. Doe er de boter in kleine stukjes bij, voeg 2 eetl. water toe en kneed goed door (eventueel in de keukenrobot). Maak een bol van het deeg, verpak in vershoudfolie en zet 1/2 u koel weg.
-
Rol 2/3 van het deeg uit tot 4 à 5 mm dik.
-
Boter een ronde taartvorm (Ø ± 28 cm) ruim in en bekleed met het deeg. Het geeft niet als het in stukken breekt: duw ze gewoon goed tegen elkaar aan in de vorm. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
Verkruimel de speculaas en kneed door het resterende deeg. Verpak in vershoudfolie en zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Verkruimel de madeirakoekjes over de taartbodem. Schik er een laag diepgevroren frambozen op en strooi er 4 eetl. suiker over.
-
Verkruimel het speculaasdeeg boven de framboosjes.
-
Schuif gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Leg er indien nodig na 15 à 20 min. losjes een vel aluminiumfolie over zodat de taart niet te bruin kleurt.
-
Laat afkoelen en schuif op een rooster.
-
Afwerking:
-
Dien koud of lichtjes lauw op.
Variant Een ander lekker basisrecept voor taartdeeg maakt u op dezelfde manier met 250 g bloem, 1 eetl. suiker, 1 ei, 125 g boter en 1 à 2 eetl. melk of water. Het laat zich iets dunner uitrollen en het scheurt minder snel. Dit deeg is uitstekend geschikt voor een rijsttaart, of een vruchtentaart waarin u als bodem een laagje banketbakkersroom wil (zie recept `Tompoezentaart'). In tegenstelling tot bladerdeeg kan u restjes van deze 2 soorten taartdeeg wel opnieuw kneden om er een minitaartje of koekje mee te maken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng de bloem, 120 g suiker en het snuifje zout in een kom. Doe er de boter in kleine stukjes bij, voeg 2 eetl. water toe en kneed goed door (eventueel in de keukenrobot). Maak een bol van het deeg, verpak in vershoudfolie en zet 1/2 u koel weg.
-
Rol 2/3 van het deeg uit tot 4 à 5 mm dik.
-
Boter een ronde taartvorm (Ø ± 28 cm) ruim in en bekleed met het deeg. Het geeft niet als het in stukken breekt: duw ze gewoon goed tegen elkaar aan in de vorm. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
Verkruimel de speculaas en kneed door het resterende deeg. Verpak in vershoudfolie en zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Verkruimel de madeirakoekjes over de taartbodem. Schik er een laag diepgevroren frambozen op en strooi er 4 eetl. suiker over.
-
Verkruimel het speculaasdeeg boven de framboosjes.
-
Schuif gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Leg er indien nodig na 15 à 20 min. losjes een vel aluminiumfolie over zodat de taart niet te bruin kleurt.
-
Laat afkoelen en schuif op een rooster.
-
Afwerking:
-
Dien koud of lichtjes lauw op.
Variant Een ander lekker basisrecept voor taartdeeg maakt u op dezelfde manier met 250 g bloem, 1 eetl. suiker, 1 ei, 125 g boter en 1 à 2 eetl. melk of water. Het laat zich iets dunner uitrollen en het scheurt minder snel. Dit deeg is uitstekend geschikt voor een rijsttaart, of een vruchtentaart waarin u als bodem een laagje banketbakkersroom wil (zie recept `Tompoezentaart'). In tegenstelling tot bladerdeeg kan u restjes van deze 2 soorten taartdeeg wel opnieuw kneden om er een minitaartje of koekje mee te maken.