Kruimeltaart met frambozen
Kruimeltaart met frambozen

Kruimeltaart met frambozen

1 u. 15 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 65.1 g
Eiwit 5.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de bloem, 120 g suiker en het snuifje zout in een kom. Doe er de boter in kleine stukjes bij, voeg 2 eetl. water toe en kneed goed door (eventueel in de keukenrobot). Maak een bol van het deeg, verpak in vershoudfolie en zet 1/2 u koel weg.

  3. Rol 2/3 van het deeg uit tot 4 à 5 mm dik.

  4. Boter een ronde taartvorm (Ø ± 28 cm) ruim in en bekleed met het deeg. Het geeft niet als het in stukken breekt: duw ze gewoon goed tegen elkaar aan in de vorm. Zet koel weg tot de volgende dag.

  5. Verkruimel de speculaas en kneed door het resterende deeg. Verpak in vershoudfolie en zet koel weg.

  6. Bereiding:
  7. Verkruimel de madeirakoekjes over de taartbodem. Schik er een laag diepgevroren frambozen op en strooi er 4 eetl. suiker over.

  8. Verkruimel het speculaasdeeg boven de framboosjes.

  9. Schuif gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Leg er indien nodig na 15 à 20 min. losjes een vel aluminiumfolie over zodat de taart niet te bruin kleurt.

  10. Laat afkoelen en schuif op een rooster.

  11. Afwerking:
  12. Dien koud of lichtjes lauw op.

Tip

Variant Een ander lekker basisrecept voor taartdeeg maakt u op dezelfde manier met 250 g bloem, 1 eetl. suiker, 1 ei, 125 g boter en 1 à 2 eetl. melk of water. Het laat zich iets dunner uitrollen en het scheurt minder snel. Dit deeg is uitstekend geschikt voor een rijsttaart, of een vruchtentaart waarin u als bodem een laagje banketbakkersroom wil (zie recept `Tompoezentaart'). In tegenstelling tot bladerdeeg kan u restjes van deze 2 soorten taartdeeg wel opnieuw kneden om er een minitaartje of koekje mee te maken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de bloem, 120 g suiker en het snuifje zout in een kom. Doe er de boter in kleine stukjes bij, voeg 2 eetl. water toe en kneed goed door (eventueel in de keukenrobot). Maak een bol van het deeg, verpak in vershoudfolie en zet 1/2 u koel weg.

  3. Rol 2/3 van het deeg uit tot 4 à 5 mm dik.

  4. Boter een ronde taartvorm (Ø ± 28 cm) ruim in en bekleed met het deeg. Het geeft niet als het in stukken breekt: duw ze gewoon goed tegen elkaar aan in de vorm. Zet koel weg tot de volgende dag.

  5. Verkruimel de speculaas en kneed door het resterende deeg. Verpak in vershoudfolie en zet koel weg.

  6. Bereiding:
  7. Verkruimel de madeirakoekjes over de taartbodem. Schik er een laag diepgevroren frambozen op en strooi er 4 eetl. suiker over.

  8. Verkruimel het speculaasdeeg boven de framboosjes.

  9. Schuif gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Leg er indien nodig na 15 à 20 min. losjes een vel aluminiumfolie over zodat de taart niet te bruin kleurt.

  10. Laat afkoelen en schuif op een rooster.

  11. Afwerking:
  12. Dien koud of lichtjes lauw op.

Tip

Variant Een ander lekker basisrecept voor taartdeeg maakt u op dezelfde manier met 250 g bloem, 1 eetl. suiker, 1 ei, 125 g boter en 1 à 2 eetl. melk of water. Het laat zich iets dunner uitrollen en het scheurt minder snel. Dit deeg is uitstekend geschikt voor een rijsttaart, of een vruchtentaart waarin u als bodem een laagje banketbakkersroom wil (zie recept `Tompoezentaart'). In tegenstelling tot bladerdeeg kan u restjes van deze 2 soorten taartdeeg wel opnieuw kneden om er een minitaartje of koekje mee te maken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 65.1 g
Eiwit 5.9 g

Bekijk het recept digitaal