Lamsbrochettes met champignons en Griekse salade
Lamsbrochettes met champignons en Griekse salade

Lamsbrochettes met champignons en Griekse salade

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 848 kcal
Vet 39.3 g
Koolhydraat 58.2 g
Eiwit 64.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het lamsvlees bijna volledig ontdooien.

  3. Leg de champignons in een kom en giet er 4 eetl. olijfolie bij. Kruid met rozemarijn, tijm, marjolein, peper en zout. Meng goed dooreen en laat 15 min. (of zelfs een hele nacht) trekken.

  4. Snij de fetakaas in stukjes en rasp de halve komkommer.

  5. Bereid de risone in kokend water met het bouillonblokje, gedurende 13 min. Spoel met koud water en overgiet met 1 eetl. olijfolie. Voeg de geraspte komkommer, de fetablokjes, de olijven, het citroensap, peper en zout toe.

  6. Hak de verse munt fijn. U hebt 2 eetl. gehakte munt nodig. Dan voegt u de yoghurt toe. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Snij het vlees in blokjes van ± 3 cm. Stel de brochettes samen: afwisselend lamsvlees, een gemarineerde champignon en een kerstomaat.

  9. Bestrijk de brochettes met ongeveer 1 eetl. olijfolie en laat ze gedurende 3 min. aan elke zijde bakken op de grill.

  10. Afwerking:
  11. Dien de lamsbrochettes op met de Griekse salade en de muntsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het lamsvlees bijna volledig ontdooien.

  3. Leg de champignons in een kom en giet er 4 eetl. olijfolie bij. Kruid met rozemarijn, tijm, marjolein, peper en zout. Meng goed dooreen en laat 15 min. (of zelfs een hele nacht) trekken.

  4. Snij de fetakaas in stukjes en rasp de halve komkommer.

  5. Bereid de risone in kokend water met het bouillonblokje, gedurende 13 min. Spoel met koud water en overgiet met 1 eetl. olijfolie. Voeg de geraspte komkommer, de fetablokjes, de olijven, het citroensap, peper en zout toe.

  6. Hak de verse munt fijn. U hebt 2 eetl. gehakte munt nodig. Dan voegt u de yoghurt toe. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Snij het vlees in blokjes van ± 3 cm. Stel de brochettes samen: afwisselend lamsvlees, een gemarineerde champignon en een kerstomaat.

  9. Bestrijk de brochettes met ongeveer 1 eetl. olijfolie en laat ze gedurende 3 min. aan elke zijde bakken op de grill.

  10. Afwerking:
  11. Dien de lamsbrochettes op met de Griekse salade en de muntsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 848 kcal
Vet 39.3 g
Koolhydraat 58.2 g
Eiwit 64.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Coufran Cru Bourgeois A.C. Haut-Médoc Wijn Volle, vlezige Cru Bourgeois uit Haut-Médoc met dieprode kleur en fruitige neus met fijne houttoets. Soepele, fluweelachtige smaak en lange afdronk. Wijn Fort du Bois A.C. Saint-Emilion Wijn Heel mooie Saint-Emilion die onmiddellijk aanspreekt met zijn fijn en fruitig boeket en zijn volle, vlezige smaak.

Bekijk het recept digitaal