- Bewaar

- Bewaar
Lamskoteletten met Siciliaanse caponata
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Sicilia D.O.C. `Lamùri' Nero d'Avola Tenuta Regaleali - Tasca d'Almerita Sicilia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de aubergines in de lengte in 4 en daarna in grote stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij in stukken.
-
Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
-
Pluk de blaadjes van de oregano en het basilicum. Snipper de oregano fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de ciabatta 10 min. af in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Snij in stukken.
-
Verhit intussen 3 eetl. Olijfolie in een kookpot en voeg de auberginestukken toe. Meng goed zodat ze de olie opnemen. Bak ± 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met zout en het basilicum.
-
Voeg de rode ui, het knoflook en de paprika toe. Giet er eventueel wat water bij. Voeg de rodewijnazijn en de kappertjes toe. Laat de azijn volledig verdampen en voeg dan de kerstomatenpassata toe. Dek af en laat ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 2 eetl. Olijfolie in een braadpan. Kruid de lamskoteletten met zwarte peper en zout en bak goudbruin aan elke kant. Bak 2 min. verder aan elke kant (lamsvlees wordt rosé gegeten). Werk af met de fijngesnipperde oregano.
Aubergine Een verse aubergine herkent u aan de stevige, gladde en glanzende schil en het frisse, groene kroontje. Aubergines bewaart u het best in de kelder of in een fruitkorf. Zo komt hun smaak het beste tot hun recht. Afhankelijk van hun rijpheid kunnen aubergines 3 tot 7 dagen bewaard worden.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Sicilia D.O.C. `Lamùri' Nero d'Avola Tenuta Regaleali - Tasca d'Almerita Sicilia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de aubergines in de lengte in 4 en daarna in grote stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij in stukken.
-
Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
-
Pluk de blaadjes van de oregano en het basilicum. Snipper de oregano fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de ciabatta 10 min. af in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Snij in stukken.
-
Verhit intussen 3 eetl. Olijfolie in een kookpot en voeg de auberginestukken toe. Meng goed zodat ze de olie opnemen. Bak ± 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met zout en het basilicum.
-
Voeg de rode ui, het knoflook en de paprika toe. Giet er eventueel wat water bij. Voeg de rodewijnazijn en de kappertjes toe. Laat de azijn volledig verdampen en voeg dan de kerstomatenpassata toe. Dek af en laat ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 2 eetl. Olijfolie in een braadpan. Kruid de lamskoteletten met zwarte peper en zout en bak goudbruin aan elke kant. Bak 2 min. verder aan elke kant (lamsvlees wordt rosé gegeten). Werk af met de fijngesnipperde oregano.
Aubergine Een verse aubergine herkent u aan de stevige, gladde en glanzende schil en het frisse, groene kroontje. Aubergines bewaart u het best in de kelder of in een fruitkorf. Zo komt hun smaak het beste tot hun recht. Afhankelijk van hun rijpheid kunnen aubergines 3 tot 7 dagen bewaard worden.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Sicilia D.O.C. `Lamùri' Nero d'Avola Tenuta Regaleali - Tasca d'Almerita Sicilia - Italië