Lamskoteletten met Siciliaanse caponata
Lamskoteletten met Siciliaanse caponata

Lamskoteletten met Siciliaanse caponata

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 42.3 g
Koolhydraat 48 g
Eiwit 31.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergines in de lengte in 4 en daarna in grote stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij in stukken.

  5. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Pluk de blaadjes van de oregano en het basilicum. Snipper de oregano fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Bak de ciabatta 10 min. af in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Snij in stukken.

  10. Verhit intussen 3 eetl. Olijfolie in een kookpot en voeg de auberginestukken toe. Meng goed zodat ze de olie opnemen. Bak ± 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met zout en het basilicum.

  11. Voeg de rode ui, het knoflook en de paprika toe. Giet er eventueel wat water bij. Voeg de rodewijnazijn en de kappertjes toe. Laat de azijn volledig verdampen en voeg dan de kerstomatenpassata toe. Dek af en laat ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Verhit intussen 2 eetl. Olijfolie in een braadpan. Kruid de lamskoteletten met zwarte peper en zout en bak goudbruin aan elke kant. Bak 2 min. verder aan elke kant (lamsvlees wordt rosé gegeten). Werk af met de fijngesnipperde oregano.

Tip

Aubergine Een verse aubergine herkent u aan de stevige, gladde en glanzende schil en het frisse, groene kroontje. Aubergines bewaart u het best in de kelder of in een fruitkorf. Zo komt hun smaak het beste tot hun recht. Afhankelijk van hun rijpheid kunnen aubergines 3 tot 7 dagen bewaard worden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergines in de lengte in 4 en daarna in grote stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij in stukken.

  5. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Pluk de blaadjes van de oregano en het basilicum. Snipper de oregano fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Bak de ciabatta 10 min. af in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Snij in stukken.

  10. Verhit intussen 3 eetl. Olijfolie in een kookpot en voeg de auberginestukken toe. Meng goed zodat ze de olie opnemen. Bak ± 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met zout en het basilicum.

  11. Voeg de rode ui, het knoflook en de paprika toe. Giet er eventueel wat water bij. Voeg de rodewijnazijn en de kappertjes toe. Laat de azijn volledig verdampen en voeg dan de kerstomatenpassata toe. Dek af en laat ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Verhit intussen 2 eetl. Olijfolie in een braadpan. Kruid de lamskoteletten met zwarte peper en zout en bak goudbruin aan elke kant. Bak 2 min. verder aan elke kant (lamsvlees wordt rosé gegeten). Werk af met de fijngesnipperde oregano.

Tip

Aubergine Een verse aubergine herkent u aan de stevige, gladde en glanzende schil en het frisse, groene kroontje. Aubergines bewaart u het best in de kelder of in een fruitkorf. Zo komt hun smaak het beste tot hun recht. Afhankelijk van hun rijpheid kunnen aubergines 3 tot 7 dagen bewaard worden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 42.3 g
Koolhydraat 48 g
Eiwit 31.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Sicilia D.O.C. `Lamùri' Nero d'Avola Tenuta Regaleali - Tasca d'Almerita Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal