Lasagne met tapenade, geitenkaas en gegrilde groenten
Lasagne met tapenade, geitenkaas en gegrilde groenten

Lasagne met tapenade, geitenkaas en gegrilde groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Vet 32.7 g
Koolhydraat 62.2 g
Eiwit 26.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij daarna in dunne halvemaantjes met een groot scherp mes of een mandoline.

  4. Snij de ongeschilde courgette in dunne schijven.

  5. Bestrijk de stukken venkel en courgette met de olijfolie. Rooster ze 3 à 5 min. in een grillpan op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Hak intussen de olijven grof.

  7. Snij het rolletje geitenkaas in gelijke schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Meng de passata met de verse geitenkaas, de tijm en de rozemarijn, de grofgehakte olijven en de tapenade. Kruid met peper en zout.

  11. Lepel wat passata in 4 ovenschaaltjes (Ø 10 à 12 cm) en bedek de bodem met schijfjes gegrilde venkel.

  12. Breek de vellen lasagne zodat ze in de schaaltjes passen. Verdeel enkele stukken over de venkel en bedek met een laagje passata.

  13. Schik er wat schijfjes gegrilde courgette op en bedek opnieuw met stukken lasagnevel en wat passata. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje passata. Schik er de schijfjes geitenkaas bovenop.

  14. Zet de ovenschaaltjes 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij daarna in dunne halvemaantjes met een groot scherp mes of een mandoline.

  4. Snij de ongeschilde courgette in dunne schijven.

  5. Bestrijk de stukken venkel en courgette met de olijfolie. Rooster ze 3 à 5 min. in een grillpan op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Hak intussen de olijven grof.

  7. Snij het rolletje geitenkaas in gelijke schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Meng de passata met de verse geitenkaas, de tijm en de rozemarijn, de grofgehakte olijven en de tapenade. Kruid met peper en zout.

  11. Lepel wat passata in 4 ovenschaaltjes (Ø 10 à 12 cm) en bedek de bodem met schijfjes gegrilde venkel.

  12. Breek de vellen lasagne zodat ze in de schaaltjes passen. Verdeel enkele stukken over de venkel en bedek met een laagje passata.

  13. Schik er wat schijfjes gegrilde courgette op en bedek opnieuw met stukken lasagnevel en wat passata. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje passata. Schik er de schijfjes geitenkaas bovenop.

  14. Zet de ovenschaaltjes 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Vet 32.7 g
Koolhydraat 62.2 g
Eiwit 26.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië Diane de Nages - A.O.P. Costières de Nîmes

Bekijk het recept digitaal