Lenterolletjes met pittige dipsaus en mango-avocadoslaatje
Lenterolletjes met pittige dipsaus en mango-avocadoslaatje

Lenterolletjes met pittige dipsaus en mango-avocadoslaatje

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 78.8 g
Suiker 25.5 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 12.8 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen samen met de ongeschilde komkommer in kleine staafjes van 1 à 2 mm dik.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in staafjes van 1 à 2 mm dik en ± 3 à 4 cm lang.

  4. Snij de radijzen in flinterdunne schijfjes. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Hak de cashewnoten grof. Pers de limoen.

  6. Snipper de rode ui en het knoflook fijn. Rasp de gember. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes. - Halveer de stengel citroengras en kneus met de platte kant van uw mes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijstvermicelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  9. Rooster intussen de cashewnoten 5 min. goudbruin in een pan met antiaan baklaag. Zet opzij.

  10. Dompel de rijstvellen een voor een kort onder in koud water tot ze slap zijn. Dep droog met een propere keukenhanddoek.

  11. Verdeel de fijngesneden groenten over het midden van elk rijstvel. Begin met 50 g scheuten. Leg er dan de wortelen, de paprika, de radijzen en de komkommer op. Werk af met 30 g spinazie, de lente-uitjes en enkele stukjes cashewnoten. Eindig met een beetje rijst vermicelli.

  12. Vouw eerst de boven- en onderkant van elk rijstvel over de vulling. Vouw dan de zijkanten dicht en rol strak op. Snij elk rolletje schuin middendoor met een scherp mes.

  13. Verhit de sesamolie in een steelpannetje en stoof de gember, het knoflook, het citroengras, de rode ui en het pepertje 1 min. al roerend. Voeg de rietsuiker toe en laat al roerend even karamelliseren. Voeg de bloem toe en laat even drogen op het vuur. Roer goed. Blus met de helft van het limoensap, de frambozenazijn en 1 dl water. Laat indikken op een zacht vuur.

  14. Snij intussen het vruchtvlees van de mango en de avocado in blokjes van ± 1 cm. Snipper de munt fijn. Meng samen met de rest van het limoensap onder elkaar en kruid met peper en zout.

  15. Meng de rest van de spinazie onder de mango en de avocado en werk af met de rest van de scheuten.

Tip

Klaar om op te warmen De lenterolletjes en de dipsaus kan je perfect vooraf klaarmaken en bewaren in de koelkast. Het slaatje maak je het best de dag zelf, dan blijven de mango en de avocado lekker fris. Opwarmen is hier niet nodig.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen samen met de ongeschilde komkommer in kleine staafjes van 1 à 2 mm dik.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in staafjes van 1 à 2 mm dik en ± 3 à 4 cm lang.

  4. Snij de radijzen in flinterdunne schijfjes. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Hak de cashewnoten grof. Pers de limoen.

  6. Snipper de rode ui en het knoflook fijn. Rasp de gember. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes. - Halveer de stengel citroengras en kneus met de platte kant van uw mes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijstvermicelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  9. Rooster intussen de cashewnoten 5 min. goudbruin in een pan met antiaan baklaag. Zet opzij.

  10. Dompel de rijstvellen een voor een kort onder in koud water tot ze slap zijn. Dep droog met een propere keukenhanddoek.

  11. Verdeel de fijngesneden groenten over het midden van elk rijstvel. Begin met 50 g scheuten. Leg er dan de wortelen, de paprika, de radijzen en de komkommer op. Werk af met 30 g spinazie, de lente-uitjes en enkele stukjes cashewnoten. Eindig met een beetje rijst vermicelli.

  12. Vouw eerst de boven- en onderkant van elk rijstvel over de vulling. Vouw dan de zijkanten dicht en rol strak op. Snij elk rolletje schuin middendoor met een scherp mes.

  13. Verhit de sesamolie in een steelpannetje en stoof de gember, het knoflook, het citroengras, de rode ui en het pepertje 1 min. al roerend. Voeg de rietsuiker toe en laat al roerend even karamelliseren. Voeg de bloem toe en laat even drogen op het vuur. Roer goed. Blus met de helft van het limoensap, de frambozenazijn en 1 dl water. Laat indikken op een zacht vuur.

  14. Snij intussen het vruchtvlees van de mango en de avocado in blokjes van ± 1 cm. Snipper de munt fijn. Meng samen met de rest van het limoensap onder elkaar en kruid met peper en zout.

  15. Meng de rest van de spinazie onder de mango en de avocado en werk af met de rest van de scheuten.

Tip

Klaar om op te warmen De lenterolletjes en de dipsaus kan je perfect vooraf klaarmaken en bewaren in de koelkast. Het slaatje maak je het best de dag zelf, dan blijven de mango en de avocado lekker fris. Opwarmen is hier niet nodig.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 78.8 g
Suiker 25.5 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 12.8 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gold Blond Blonde trappist met frisse en fruitige aroma's (citrusvruchten), aangevuld met koriander. Een fruitige, kruidige smaak met een verfijnd bittertje in de finale. Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Chardonnay-Semillon - Australië Droge witte wijn uit Zuidoost-Australië, met mooie aroma's van exotisch fruit en een volle, fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal