Libanese pudding
Libanese pudding

Libanese pudding

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 398 kcal
Vet 12 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 63.8 g
Suiker 43.9 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 7.3 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (20 min. + 1 dag rust)
  3. Breng de melk aan de kook in een kookpot.

  4. Los het maïszetmeel op in 1 dl water.

  5. Giet al roerend de kokende melk bij de zetmeeloplossing. Giet de mengeling in de kookpot en voeg de suiker toe. Laat 3 min. inkoken op een zacht vuur (blijf roeren), tot u een smeuïge crème krijgt.

  6. Haal van het vuur en voeg het oranjebloesemwater en de honing toe. Dek af met vershoudfolie en laat lauw worden.

  7. Schil intussen de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op. Snij de partjes in kleine stukjes en meng samen met het sap onder de marmelade. Giet in 4 kommetjes.

  8. Giet voorzichtig de lauwe crème in de kommetjes en dek af met vershoudfolie. Laat 24 u. opstijven in de koelkast.

  9. De dag zelf (5 min.)
  10. Hak de pistachenoten fijn.

  11. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de pudding met de pistachenoten, de amandeschilfers en de granaatappelpitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (20 min. + 1 dag rust)
  3. Breng de melk aan de kook in een kookpot.

  4. Los het maïszetmeel op in 1 dl water.

  5. Giet al roerend de kokende melk bij de zetmeeloplossing. Giet de mengeling in de kookpot en voeg de suiker toe. Laat 3 min. inkoken op een zacht vuur (blijf roeren), tot u een smeuïge crème krijgt.

  6. Haal van het vuur en voeg het oranjebloesemwater en de honing toe. Dek af met vershoudfolie en laat lauw worden.

  7. Schil intussen de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op. Snij de partjes in kleine stukjes en meng samen met het sap onder de marmelade. Giet in 4 kommetjes.

  8. Giet voorzichtig de lauwe crème in de kommetjes en dek af met vershoudfolie. Laat 24 u. opstijven in de koelkast.

  9. De dag zelf (5 min.)
  10. Hak de pistachenoten fijn.

  11. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de pudding met de pistachenoten, de amandeschilfers en de granaatappelpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 398 kcal
Vet 12 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 63.8 g
Suiker 43.9 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 7.3 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal