Linzencurry met munt, broccoli en courgette
Linzencurry met munt, broccoli en courgette

Linzencurry met munt, broccoli en courgette

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 82.7 g
Eiwit 22.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Snij de wortelen in schijfjes van 1 cm.

  6. Snij de broccoli in roosjes.

  7. Snij de ongeschilde courgette in de lengte doormidden en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 1 cm.

  8. Snipper de peterselie en de munt fijn.

  9. Spoel de linzen onder koud water.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  12. Voeg de linzen en de groentebouillon toe. Laat 35 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  13. Voeg na 15 min. de wortelschijfjes en de stukjes courgette toe. Kruid met het kerriepoeder. Laat 10 min. sudderen en voeg dan de broccoliroosjes toe. Overgiet indien nodig met 1 dl water als er te weinig vocht is. Kruid eventueel met extra kerriepoeder, peper en zout.

  14. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Meng vlak voor het serveren de fijngesnipperde peterselie en munt onder de linzencurry.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Snij de wortelen in schijfjes van 1 cm.

  6. Snij de broccoli in roosjes.

  7. Snij de ongeschilde courgette in de lengte doormidden en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 1 cm.

  8. Snipper de peterselie en de munt fijn.

  9. Spoel de linzen onder koud water.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  12. Voeg de linzen en de groentebouillon toe. Laat 35 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  13. Voeg na 15 min. de wortelschijfjes en de stukjes courgette toe. Kruid met het kerriepoeder. Laat 10 min. sudderen en voeg dan de broccoliroosjes toe. Overgiet indien nodig met 1 dl water als er te weinig vocht is. Kruid eventueel met extra kerriepoeder, peper en zout.

  14. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Meng vlak voor het serveren de fijngesnipperde peterselie en munt onder de linzencurry.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 82.7 g
Eiwit 22.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Noir 'Tradition' - A.O.P. Alsace - Caves de Bennwihr Duc de Lerme Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal