- Bewaar

- Bewaar
Linzencurry met munt, broccoli en courgette
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Noir 'Tradition' - A.O.P. Alsace - Caves de Bennwihr Duc de Lerme Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Snij de wortelen in schijfjes van 1 cm.
-
Snij de broccoli in roosjes.
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte doormidden en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 1 cm.
-
Snipper de peterselie en de munt fijn.
-
Spoel de linzen onder koud water.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de linzen en de groentebouillon toe. Laat 35 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg na 15 min. de wortelschijfjes en de stukjes courgette toe. Kruid met het kerriepoeder. Laat 10 min. sudderen en voeg dan de broccoliroosjes toe. Overgiet indien nodig met 1 dl water als er te weinig vocht is. Kruid eventueel met extra kerriepoeder, peper en zout.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Meng vlak voor het serveren de fijngesnipperde peterselie en munt onder de linzencurry.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Noir 'Tradition' - A.O.P. Alsace - Caves de Bennwihr Duc de Lerme Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Snij de wortelen in schijfjes van 1 cm.
-
Snij de broccoli in roosjes.
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte doormidden en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 1 cm.
-
Snipper de peterselie en de munt fijn.
-
Spoel de linzen onder koud water.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de linzen en de groentebouillon toe. Laat 35 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg na 15 min. de wortelschijfjes en de stukjes courgette toe. Kruid met het kerriepoeder. Laat 10 min. sudderen en voeg dan de broccoliroosjes toe. Overgiet indien nodig met 1 dl water als er te weinig vocht is. Kruid eventueel met extra kerriepoeder, peper en zout.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Meng vlak voor het serveren de fijngesnipperde peterselie en munt onder de linzencurry.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Noir 'Tradition' - A.O.P. Alsace - Caves de Bennwihr Duc de Lerme Chardonnay - I.G.P. Pays d'Oc