Linzentajine met butternut
Linzentajine met butternut

Linzentajine met butternut

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 575 kcal
Vet 11.4 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 88.2 g
Suiker 12.6 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 27 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de tomaten in blokjes.

  4. Snipper de platte peterselie en de koriander fijn.

  5. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  6. Snij de ongeschilde butternut in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de draden met een lepel. Snij het vruchtvlees in fijne stukken.

  7. Verhit 3 eetl. olijfolie in een tajine of een kookpot. Stoof de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. Kruid met de kurkuma, de komijn en het paprikapoeder.

  8. Doe er de linzen en 1,25 L water bij.

  9. Breng aan de kook en laat ± 20 min. sudderen. Kruid met peper en zout. Voeg indien nodig nog water toe.

  10. Kook intussen de butternut ± 10 min. in water. Giet af.

  11. Bak het Turks brood in de voorverwarmde oven af (baktijd: zie verpakking).

  12. Serveer de linzentajine met de butternut.

  13. Werk af met de platte peterselie en de koriander en geef er Turks brood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de tomaten in blokjes.

  4. Snipper de platte peterselie en de koriander fijn.

  5. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  6. Snij de ongeschilde butternut in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de draden met een lepel. Snij het vruchtvlees in fijne stukken.

  7. Verhit 3 eetl. olijfolie in een tajine of een kookpot. Stoof de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. Kruid met de kurkuma, de komijn en het paprikapoeder.

  8. Doe er de linzen en 1,25 L water bij.

  9. Breng aan de kook en laat ± 20 min. sudderen. Kruid met peper en zout. Voeg indien nodig nog water toe.

  10. Kook intussen de butternut ± 10 min. in water. Giet af.

  11. Bak het Turks brood in de voorverwarmde oven af (baktijd: zie verpakking).

  12. Serveer de linzentajine met de butternut.

  13. Werk af met de platte peterselie en de koriander en geef er Turks brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 575 kcal
Vet 11.4 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 88.2 g
Suiker 12.6 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 27 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine Royal de Jarras 'Tête de Cuvée' Gris de Gris I.G.P. Sable de Camargue

Bekijk het recept digitaal