- Bewaar

- Bewaar
Linzentajine met butternut
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine Royal de Jarras 'Tête de Cuvée' Gris de Gris I.G.P. Sable de Camargue
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Snipper de platte peterselie en de koriander fijn.
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Snij de ongeschilde butternut in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de draden met een lepel. Snij het vruchtvlees in fijne stukken.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een tajine of een kookpot. Stoof de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. Kruid met de kurkuma, de komijn en het paprikapoeder.
-
Doe er de linzen en 1,25 L water bij.
-
Breng aan de kook en laat ± 20 min. sudderen. Kruid met peper en zout. Voeg indien nodig nog water toe.
-
Kook intussen de butternut ± 10 min. in water. Giet af.
-
Bak het Turks brood in de voorverwarmde oven af (baktijd: zie verpakking).
-
Serveer de linzentajine met de butternut.
-
Werk af met de platte peterselie en de koriander en geef er Turks brood bij.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine Royal de Jarras 'Tête de Cuvée' Gris de Gris I.G.P. Sable de Camargue
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Snipper de platte peterselie en de koriander fijn.
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Snij de ongeschilde butternut in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de draden met een lepel. Snij het vruchtvlees in fijne stukken.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een tajine of een kookpot. Stoof de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. Kruid met de kurkuma, de komijn en het paprikapoeder.
-
Doe er de linzen en 1,25 L water bij.
-
Breng aan de kook en laat ± 20 min. sudderen. Kruid met peper en zout. Voeg indien nodig nog water toe.
-
Kook intussen de butternut ± 10 min. in water. Giet af.
-
Bak het Turks brood in de voorverwarmde oven af (baktijd: zie verpakking).
-
Serveer de linzentajine met de butternut.
-
Werk af met de platte peterselie en de koriander en geef er Turks brood bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine Royal de Jarras 'Tête de Cuvée' Gris de Gris I.G.P. Sable de Camargue