- Bewaar

- Bewaar
Makreelmousse met tomaat en soldaatjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onder dompelt in kokend water) en ontpit ze. Snij in blokjes.
-
Verwijder het vel van de makreelfilets en maak de vis los met een vork.
-
Rasp de schil van 1 limoenhelft (niet het wit) en pers de volledige limoen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Hou 12 blaadjes platte peterselie opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij elk sneetje in 6 reepjes.
-
Bereiding:
-
Besprenkel het brood met 1 eetl. olijfolie en leg 2 min. onder de ovengrill. Draai om en laat nog 1 min. verder grillen. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Klop intussen de room halfstijf en meng er de limoenzeste en het limoensap onder.
-
Meng de limoenroom onder de vis, samen met de roomkaas, de mierikswortelroom en de helft van de fijngesnipperde peterselie. Kruid met zwarte peper. Mix fijn.
-
Meng de tomatenblokjes met 1 eetl. olijfolie en de azijn. Meng er de rest van de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Verdeel de vismousse over 12 hoge glaasjes en duw er telkens een reepje brood aan de zijkant in. Lepel er de tomatenblokjes over en werk elk glaasje af met een peterselieblaadje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onder dompelt in kokend water) en ontpit ze. Snij in blokjes.
-
Verwijder het vel van de makreelfilets en maak de vis los met een vork.
-
Rasp de schil van 1 limoenhelft (niet het wit) en pers de volledige limoen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Hou 12 blaadjes platte peterselie opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij elk sneetje in 6 reepjes.
-
Bereiding:
-
Besprenkel het brood met 1 eetl. olijfolie en leg 2 min. onder de ovengrill. Draai om en laat nog 1 min. verder grillen. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Klop intussen de room halfstijf en meng er de limoenzeste en het limoensap onder.
-
Meng de limoenroom onder de vis, samen met de roomkaas, de mierikswortelroom en de helft van de fijngesnipperde peterselie. Kruid met zwarte peper. Mix fijn.
-
Meng de tomatenblokjes met 1 eetl. olijfolie en de azijn. Meng er de rest van de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Verdeel de vismousse over 12 hoge glaasjes en duw er telkens een reepje brood aan de zijkant in. Lepel er de tomatenblokjes over en werk elk glaasje af met een peterselieblaadje.