Makreelmousse met tomaat en soldaatjes
Makreelmousse met tomaat en soldaatjes

Makreelmousse met tomaat en soldaatjes

35 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 129 kcal
Vet 10.3 g
Koolhydraat 3.4 g
Eiwit 5.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onder dompelt in kokend water) en ontpit ze. Snij in blokjes.

  3. Verwijder het vel van de makreelfilets en maak de vis los met een vork.

  4. Rasp de schil van 1 limoenhelft (niet het wit) en pers de volledige limoen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  5. Hou 12 blaadjes platte peterselie opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  6. Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij elk sneetje in 6 reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Besprenkel het brood met 1 eetl. olijfolie en leg 2 min. onder de ovengrill. Draai om en laat nog 1 min. verder grillen. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Klop intussen de room halfstijf en meng er de limoenzeste en het limoensap onder.

  10. Meng de limoenroom onder de vis, samen met de roomkaas, de mierikswortelroom en de helft van de fijngesnipperde peterselie. Kruid met zwarte peper. Mix fijn.

  11. Meng de tomatenblokjes met 1 eetl. olijfolie en de azijn. Meng er de rest van de fijngesnipperde peterselie onder.

  12. Verdeel de vismousse over 12 hoge glaasjes en duw er telkens een reepje brood aan de zijkant in. Lepel er de tomatenblokjes over en werk elk glaasje af met een peterselieblaadje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onder dompelt in kokend water) en ontpit ze. Snij in blokjes.

  3. Verwijder het vel van de makreelfilets en maak de vis los met een vork.

  4. Rasp de schil van 1 limoenhelft (niet het wit) en pers de volledige limoen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  5. Hou 12 blaadjes platte peterselie opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  6. Snij de korstjes van de sneetjes brood en snij elk sneetje in 6 reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Besprenkel het brood met 1 eetl. olijfolie en leg 2 min. onder de ovengrill. Draai om en laat nog 1 min. verder grillen. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Klop intussen de room halfstijf en meng er de limoenzeste en het limoensap onder.

  10. Meng de limoenroom onder de vis, samen met de roomkaas, de mierikswortelroom en de helft van de fijngesnipperde peterselie. Kruid met zwarte peper. Mix fijn.

  11. Meng de tomatenblokjes met 1 eetl. olijfolie en de azijn. Meng er de rest van de fijngesnipperde peterselie onder.

  12. Verdeel de vismousse over 12 hoge glaasjes en duw er telkens een reepje brood aan de zijkant in. Lepel er de tomatenblokjes over en werk elk glaasje af met een peterselieblaadje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 129 kcal
Vet 10.3 g
Koolhydraat 3.4 g
Eiwit 5.5 g

Bekijk het recept digitaal