- Bewaar

- Bewaar
Mandarijntjestaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de boudoirkoekjes
-
Rasp de ongeschilde gember en druk door een zeef (u hebt 1 eetl. gembersap nodig).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het uitgerolde blader- of kruimeldeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm en 4 cm hoog). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Strooi er de verkruimelde boudoirkoekjes over.
-
Meng de mascarpone, de eieren, de bloem, 100 g suiker, de vanillesuiker, het limoen- en het gembersap goed door elkaar.
-
Bedek het deeg met het mascarponemengsel en verdeel er de uitgelekte mandarijnenpartjes over.
-
Bak de taart 30 min. in de voorverwarmde oven. Strooi er 2 à 3 eetl. suiker over en laat nog 5 min. kleuren. De mascarponecrème moet goed gestold zijn.
- Vervang de mandarijnenpartjes door stukjes ananas of combineer beide vruchten. - Voor de liefhebbers: geef een extra toets aan de mascarponecrème met 2 eetl. Mandarine Napoléon (mandarijnenlikeur).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de boudoirkoekjes
-
Rasp de ongeschilde gember en druk door een zeef (u hebt 1 eetl. gembersap nodig).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het uitgerolde blader- of kruimeldeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm en 4 cm hoog). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Strooi er de verkruimelde boudoirkoekjes over.
-
Meng de mascarpone, de eieren, de bloem, 100 g suiker, de vanillesuiker, het limoen- en het gembersap goed door elkaar.
-
Bedek het deeg met het mascarponemengsel en verdeel er de uitgelekte mandarijnenpartjes over.
-
Bak de taart 30 min. in de voorverwarmde oven. Strooi er 2 à 3 eetl. suiker over en laat nog 5 min. kleuren. De mascarponecrème moet goed gestold zijn.
- Vervang de mandarijnenpartjes door stukjes ananas of combineer beide vruchten. - Voor de liefhebbers: geef een extra toets aan de mascarponecrème met 2 eetl. Mandarine Napoléon (mandarijnenlikeur).