Mandarijntjestaart
Mandarijntjestaart

Mandarijntjestaart

55 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 35.1 g
Verzadigd vet 22 g
Koolhydraat 47.2 g
Suiker 30.9 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 8 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de boudoirkoekjes

  3. Rasp de ongeschilde gember en druk door een zeef (u hebt 1 eetl. gembersap nodig).

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Leg het uitgerolde blader- of kruimeldeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm en 4 cm hoog). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Strooi er de verkruimelde boudoirkoekjes over.

  7. Meng de mascarpone, de eieren, de bloem, 100 g suiker, de vanillesuiker, het limoen- en het gembersap goed door elkaar.

  8. Bedek het deeg met het mascarponemengsel en verdeel er de uitgelekte mandarijnenpartjes over.

  9. Bak de taart 30 min. in de voorverwarmde oven. Strooi er 2 à 3 eetl. suiker over en laat nog 5 min. kleuren. De mascarponecrème moet goed gestold zijn.

Tip

- Vervang de mandarijnenpartjes door stukjes ananas of combineer beide vruchten. - Voor de liefhebbers: geef een extra toets aan de mascarponecrème met 2 eetl. Mandarine Napoléon (mandarijnenlikeur).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de boudoirkoekjes

  3. Rasp de ongeschilde gember en druk door een zeef (u hebt 1 eetl. gembersap nodig).

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Leg het uitgerolde blader- of kruimeldeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm en 4 cm hoog). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Strooi er de verkruimelde boudoirkoekjes over.

  7. Meng de mascarpone, de eieren, de bloem, 100 g suiker, de vanillesuiker, het limoen- en het gembersap goed door elkaar.

  8. Bedek het deeg met het mascarponemengsel en verdeel er de uitgelekte mandarijnenpartjes over.

  9. Bak de taart 30 min. in de voorverwarmde oven. Strooi er 2 à 3 eetl. suiker over en laat nog 5 min. kleuren. De mascarponecrème moet goed gestold zijn.

Tip

- Vervang de mandarijnenpartjes door stukjes ananas of combineer beide vruchten. - Voor de liefhebbers: geef een extra toets aan de mascarponecrème met 2 eetl. Mandarine Napoléon (mandarijnenlikeur).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 35.1 g
Verzadigd vet 22 g
Koolhydraat 47.2 g
Suiker 30.9 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 8 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal