Mantelschelpnoten op een bedje van asperges
Mantelschelpnoten op een bedje van asperges

Mantelschelpnoten op een bedje van asperges

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 19.7 g
Koolhydraat 11.3 g
Eiwit 11.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Schil de appel en snij in blokjes

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de blokjes appel toe en laat 3 à 4 min. bakken.

  8. Giet er de room en kokosmelk over en laat 5 min. koken.

  9. Verwijder ondertussen het harde uiteinde van de asperges en snij in 4 gelijke stukken. Smelt de boter in een pan en bak de aspergestukken 5 min. aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de ontdooide mantelschelpnoten toe aan de roombereiding en breng op smaak met kerriepoeder, saffraan, peper en zout. Laat nog even warm worden.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de asperges over borden en lepel er de mantelschelpnoten over met wat saus. Garneer met luzernekiemen en geef er een stukje volkorenbrood bij.

Tip

Nog mantelschelpnoten over? - Origineel aperitiefhapje: bak overgebleven mantelschelpnoten licht in kruidenboter. Garneer met een stukje zongedroogde tomaat of een reepje bresaola. Steek vast met een cocktailprikker. - Feestelijk garnituur: bak de mantelschelpnoten kort in wat boter, kruid met peper en zout en garneer er uw soep mee. - Voorgerecht in 1-2-3: bak de mantelschelpnoten en wat scampi's en werk af met een (pikant) tomatensausje. - Ook lekker: verwerk de mantelschelpnoten in een vispannetje of een quiche met prei en kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Schil de appel en snij in blokjes

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de blokjes appel toe en laat 3 à 4 min. bakken.

  8. Giet er de room en kokosmelk over en laat 5 min. koken.

  9. Verwijder ondertussen het harde uiteinde van de asperges en snij in 4 gelijke stukken. Smelt de boter in een pan en bak de aspergestukken 5 min. aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de ontdooide mantelschelpnoten toe aan de roombereiding en breng op smaak met kerriepoeder, saffraan, peper en zout. Laat nog even warm worden.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de asperges over borden en lepel er de mantelschelpnoten over met wat saus. Garneer met luzernekiemen en geef er een stukje volkorenbrood bij.

Tip

Nog mantelschelpnoten over? - Origineel aperitiefhapje: bak overgebleven mantelschelpnoten licht in kruidenboter. Garneer met een stukje zongedroogde tomaat of een reepje bresaola. Steek vast met een cocktailprikker. - Feestelijk garnituur: bak de mantelschelpnoten kort in wat boter, kruid met peper en zout en garneer er uw soep mee. - Voorgerecht in 1-2-3: bak de mantelschelpnoten en wat scampi's en werk af met een (pikant) tomatensausje. - Ook lekker: verwerk de mantelschelpnoten in een vispannetje of een quiche met prei en kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 19.7 g
Koolhydraat 11.3 g
Eiwit 11.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin | Mendoza | Argentinië Empreinte du Cléray | Chenin Blanc | A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal