- Bewaar

- Bewaar
Mantelschelpnoten op een bedje van asperges
Onze drankensuggesties
Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin | Mendoza | Argentinië Empreinte du Cléray | Chenin Blanc | A.O.P. Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Schil de appel en snij in blokjes
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de blokjes appel toe en laat 3 à 4 min. bakken.
-
Giet er de room en kokosmelk over en laat 5 min. koken.
-
Verwijder ondertussen het harde uiteinde van de asperges en snij in 4 gelijke stukken. Smelt de boter in een pan en bak de aspergestukken 5 min. aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de ontdooide mantelschelpnoten toe aan de roombereiding en breng op smaak met kerriepoeder, saffraan, peper en zout. Laat nog even warm worden.
-
Afwerking:
-
Verdeel de asperges over borden en lepel er de mantelschelpnoten over met wat saus. Garneer met luzernekiemen en geef er een stukje volkorenbrood bij.
Nog mantelschelpnoten over? - Origineel aperitiefhapje: bak overgebleven mantelschelpnoten licht in kruidenboter. Garneer met een stukje zongedroogde tomaat of een reepje bresaola. Steek vast met een cocktailprikker. - Feestelijk garnituur: bak de mantelschelpnoten kort in wat boter, kruid met peper en zout en garneer er uw soep mee. - Voorgerecht in 1-2-3: bak de mantelschelpnoten en wat scampi's en werk af met een (pikant) tomatensausje. - Ook lekker: verwerk de mantelschelpnoten in een vispannetje of een quiche met prei en kaas.
Onze drankensuggesties
Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin | Mendoza | Argentinië Empreinte du Cléray | Chenin Blanc | A.O.P. Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Schil de appel en snij in blokjes
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de blokjes appel toe en laat 3 à 4 min. bakken.
-
Giet er de room en kokosmelk over en laat 5 min. koken.
-
Verwijder ondertussen het harde uiteinde van de asperges en snij in 4 gelijke stukken. Smelt de boter in een pan en bak de aspergestukken 5 min. aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de ontdooide mantelschelpnoten toe aan de roombereiding en breng op smaak met kerriepoeder, saffraan, peper en zout. Laat nog even warm worden.
-
Afwerking:
-
Verdeel de asperges over borden en lepel er de mantelschelpnoten over met wat saus. Garneer met luzernekiemen en geef er een stukje volkorenbrood bij.
Nog mantelschelpnoten over? - Origineel aperitiefhapje: bak overgebleven mantelschelpnoten licht in kruidenboter. Garneer met een stukje zongedroogde tomaat of een reepje bresaola. Steek vast met een cocktailprikker. - Feestelijk garnituur: bak de mantelschelpnoten kort in wat boter, kruid met peper en zout en garneer er uw soep mee. - Voorgerecht in 1-2-3: bak de mantelschelpnoten en wat scampi's en werk af met een (pikant) tomatensausje. - Ook lekker: verwerk de mantelschelpnoten in een vispannetje of een quiche met prei en kaas.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin | Mendoza | Argentinië Empreinte du Cléray | Chenin Blanc | A.O.P. Anjou