Mihoen met Chinese kool, champignons en biefstuk
Mihoen met Chinese kool, champignons en biefstuk

Mihoen met Chinese kool, champignons en biefstuk

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 28 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 9.1 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 49.3 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de gember.

  4. Pers de limoen.

  5. Snipper de rode ui, de lente-uitjes, het knoflook, het rode pepertje (laat de zaadjes erin als u van pikant houdt) en de koriander fijn.

  6. Maak een vinaigrette met de sesamolie, 2 eetl. arachideolie, het limoensap, de rijstazijn, de gember, de rode ui, het knoflook, het pepertje, de honing en een snuifje zout.

  7. Snij de grootste champignons in kleinere stukken. Maak de kleine champignons los van elkaar.

  8. Snij de stengel citroengras in 2 en plet met de platte kant van een groot mes.

  9. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijstvermicelli 4 min. gaar in water. Giet af.

  12. Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in een wok en bak de Chinese kool 5 à 8 min. met het citroengras. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Kruid met peper en zout.

  14. Meng er de rijstvermicelli onder en breng op smaak met de helft van de vinaigrette. Laat nog even opwarmen.

  15. Verhit 1 eetl. arachideolie in een pan en bak de biefstukken kort. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in repen.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de wokschotel over de borden en leg er enkele sneetjes vlees bovenop. Werk af met de rest van de vinaigrette, de sesamzaadjes en de lente-uitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de gember.

  4. Pers de limoen.

  5. Snipper de rode ui, de lente-uitjes, het knoflook, het rode pepertje (laat de zaadjes erin als u van pikant houdt) en de koriander fijn.

  6. Maak een vinaigrette met de sesamolie, 2 eetl. arachideolie, het limoensap, de rijstazijn, de gember, de rode ui, het knoflook, het pepertje, de honing en een snuifje zout.

  7. Snij de grootste champignons in kleinere stukken. Maak de kleine champignons los van elkaar.

  8. Snij de stengel citroengras in 2 en plet met de platte kant van een groot mes.

  9. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijstvermicelli 4 min. gaar in water. Giet af.

  12. Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in een wok en bak de Chinese kool 5 à 8 min. met het citroengras. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Kruid met peper en zout.

  14. Meng er de rijstvermicelli onder en breng op smaak met de helft van de vinaigrette. Laat nog even opwarmen.

  15. Verhit 1 eetl. arachideolie in een pan en bak de biefstukken kort. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in repen.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de wokschotel over de borden en leg er enkele sneetjes vlees bovenop. Werk af met de rest van de vinaigrette, de sesamzaadjes en de lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 28 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 9.1 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 49.3 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Shiraz-Cabernet Australië

Bekijk het recept digitaal