Mihoensoep met vis en groenten
Mihoensoep met vis en groenten

Mihoensoep met vis en groenten

45 min.
Soep
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 194 kcal
Vet 6.8 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 15.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn. Hou gescheiden.

  4. Snij de wortelen in schijfjes.

  5. Halveer de courgette in de lengte. Verwijder eventueel de pitten. Snij daarna in plakjes van 0,5 cm dik.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof er de fijngesnipperde ui glazig in.

  10. Voeg het fijngesnipperde teentje knoflook toe, samen met de wortelschijfjes, 2 koffiel. kerrie, de fijngeraspte gember en meng goed. Laat enkele minuten stoven.

  11. Leng aan met 2 L groentebouillon. Laat 5 min. zachtjes koken.

  12. Voeg de plakjes courgette toe, samen met de sojascheuten (diepvries niet ontdooien) en de diepgevroren snijbonen. Laat 8 à 10 min. koken op een zacht vuurtje.

  13. Voeg de diepgevroren vismengeling en de rijstnoedels toe. Dek af, haal onmiddellijk van het vuur en laat 5 min. rusten.

  14. Kruid met 2 eetl. oestersaus en 2 eetl. chilisaus en voeg naar smaak peper en zout toe.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met fijngesneden lente-uitjes en dien meteen op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn. Hou gescheiden.

  4. Snij de wortelen in schijfjes.

  5. Halveer de courgette in de lengte. Verwijder eventueel de pitten. Snij daarna in plakjes van 0,5 cm dik.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof er de fijngesnipperde ui glazig in.

  10. Voeg het fijngesnipperde teentje knoflook toe, samen met de wortelschijfjes, 2 koffiel. kerrie, de fijngeraspte gember en meng goed. Laat enkele minuten stoven.

  11. Leng aan met 2 L groentebouillon. Laat 5 min. zachtjes koken.

  12. Voeg de plakjes courgette toe, samen met de sojascheuten (diepvries niet ontdooien) en de diepgevroren snijbonen. Laat 8 à 10 min. koken op een zacht vuurtje.

  13. Voeg de diepgevroren vismengeling en de rijstnoedels toe. Dek af, haal onmiddellijk van het vuur en laat 5 min. rusten.

  14. Kruid met 2 eetl. oestersaus en 2 eetl. chilisaus en voeg naar smaak peper en zout toe.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met fijngesneden lente-uitjes en dien meteen op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 194 kcal
Vet 6.8 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 15.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Argento Chardonnay Argentinië

Bekijk het recept digitaal