- Bewaar

- Bewaar
Millefeuille-ijstaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het ijs ± 10 min zacht worden, zodat u het in fijne lagen kan uitstrijken.
-
Laat de frambozencoulis 15 min. ontdooien, tot u hem makkelijk kan uitstrijken.
-
Bereiding:
-
Strijk een laagje vanilleroomijs van ± 1 cm uit over de bodem van een (bij voorkeur ronde) cakevorm.
-
Lepel er de karamelsaus over en draai de vorm eens goed rond zodat de saus goed open loopt.
-
Strijk er weer een laagje ijs over, strooi er de bresiliennenootjes over, strijk er nog een laagje ijs over, vervolg met een laag frambozencoulis en eindig met vanilleroomijs.
-
Maak naar smaak nog 1 of enkele lagen met karamel, frambozencoulis of bresiliennenootjes ertussen. Eindig altijd met een laag roomijs.
-
Zet de `millefeuille' in de diepvries en laat goed opstijven 5 min.
-
Smelt de melkchocolade in de room (op een zacht vuurtje of op halve kracht in de microgolfoven). Roer goed om en leng indien nodig aan met nog wat lichte room tot u een dikke, maar toch goed uitstrijkbare chocoladesaus bekomt.
-
Ontvorm de taart: draai ze om op een schotel en laat even wat heet water over de vorm lopen, zodat de taart makkelijk loskomt. Strijk ze volledig in met de chocoladeroomsaus en zet opnieuw in de diepvries.
-
Afwerking:
-
Haal de taart 5 à 10 min. voor het opdienen uit de diepvries. Snij ze in punten of sneetjes en schik op borden. Versier met enkele druppeltjes karamelsaus en frambozencoulis, en wat vers fruit naar keuze (aardbei, druifjes, ananaskers). Strooi er naar smaak wat poedersuiker, cacaopoeder of bresiliennenootjes over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het ijs ± 10 min zacht worden, zodat u het in fijne lagen kan uitstrijken.
-
Laat de frambozencoulis 15 min. ontdooien, tot u hem makkelijk kan uitstrijken.
-
Bereiding:
-
Strijk een laagje vanilleroomijs van ± 1 cm uit over de bodem van een (bij voorkeur ronde) cakevorm.
-
Lepel er de karamelsaus over en draai de vorm eens goed rond zodat de saus goed open loopt.
-
Strijk er weer een laagje ijs over, strooi er de bresiliennenootjes over, strijk er nog een laagje ijs over, vervolg met een laag frambozencoulis en eindig met vanilleroomijs.
-
Maak naar smaak nog 1 of enkele lagen met karamel, frambozencoulis of bresiliennenootjes ertussen. Eindig altijd met een laag roomijs.
-
Zet de `millefeuille' in de diepvries en laat goed opstijven 5 min.
-
Smelt de melkchocolade in de room (op een zacht vuurtje of op halve kracht in de microgolfoven). Roer goed om en leng indien nodig aan met nog wat lichte room tot u een dikke, maar toch goed uitstrijkbare chocoladesaus bekomt.
-
Ontvorm de taart: draai ze om op een schotel en laat even wat heet water over de vorm lopen, zodat de taart makkelijk loskomt. Strijk ze volledig in met de chocoladeroomsaus en zet opnieuw in de diepvries.
-
Afwerking:
-
Haal de taart 5 à 10 min. voor het opdienen uit de diepvries. Snij ze in punten of sneetjes en schik op borden. Versier met enkele druppeltjes karamelsaus en frambozencoulis, en wat vers fruit naar keuze (aardbei, druifjes, ananaskers). Strooi er naar smaak wat poedersuiker, cacaopoeder of bresiliennenootjes over.