- Bewaar

- Bewaar
Millefeuille van mango met ananascoulis
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de mango en snij in 8 gelijke en fijne sneetjes.
-
Snij de halve ananas met een ananassnijder in stukken (u hebt ± 300 g vruchtvlees nodig).
-
Smelt de boter.
-
Snij elk vel brikdeeg in 6 gelijke cirkels.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken brikdeeg met het bakpapier op een bakplaat. Strijk ze in met de gesmolten boter en bestrooi met het cacaopoeder. Leg er nog een vel bakpapier over en bedek met een tweede bakplaat. Zet ± 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
-
Mix ondertussen de stukken ananas, de rum en de rietsuiker in een hoge maatbeker tot een gladde coulis. Breng op smaak met het limoensap en eventueel wat kaneel.
-
Afwerking:
-
Maak een millefeuille op elk bord: wissel daarvoor telkens 3 stukken brikdeeg af met 2 sneetjes mango. Leg er een bolletje ijs of sorbet naast en lepel er de coulis rond. Garneer met een takje munt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de mango en snij in 8 gelijke en fijne sneetjes.
-
Snij de halve ananas met een ananassnijder in stukken (u hebt ± 300 g vruchtvlees nodig).
-
Smelt de boter.
-
Snij elk vel brikdeeg in 6 gelijke cirkels.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken brikdeeg met het bakpapier op een bakplaat. Strijk ze in met de gesmolten boter en bestrooi met het cacaopoeder. Leg er nog een vel bakpapier over en bedek met een tweede bakplaat. Zet ± 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
-
Mix ondertussen de stukken ananas, de rum en de rietsuiker in een hoge maatbeker tot een gladde coulis. Breng op smaak met het limoensap en eventueel wat kaneel.
-
Afwerking:
-
Maak een millefeuille op elk bord: wissel daarvoor telkens 3 stukken brikdeeg af met 2 sneetjes mango. Leg er een bolletje ijs of sorbet naast en lepel er de coulis rond. Garneer met een takje munt.