Mini-garnalencocktail met waterkers
Mini-garnalencocktail met waterkers

Mini-garnalencocktail met waterkers

25 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Klop de room halfstijf en zet in de koelkast tot gebruik.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Ontpit ze en snij in blokjes.

  7. Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  8. Bereiding:
  9. Meng de tomatenblokjes met het citroen sap, het fijngesnipperde bieslook en de garnalen. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  10. Meng de cocktailsaus met de opgeklopte room, de worcestersaus en de cayennepeper.

  11. Verdeel de garnalencocktail over 12 brede glaasjes. Lepel er de saus over en werk af met de waterkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Klop de room halfstijf en zet in de koelkast tot gebruik.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Ontpit ze en snij in blokjes.

  7. Pers de halve citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  8. Bereiding:
  9. Meng de tomatenblokjes met het citroen sap, het fijngesnipperde bieslook en de garnalen. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  10. Meng de cocktailsaus met de opgeklopte room, de worcestersaus en de cayennepeper.

  11. Verdeel de garnalencocktail over 12 brede glaasjes. Lepel er de saus over en werk af met de waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 4 g

Bekijk het recept digitaal