- Bewaar

- Bewaar
Misérable met frambozen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor het biscuitdeeg
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Klop de eiwitten stevig op. Klop er de suiker onder tot u een glanzende massa hebt.
-
Meng de bloemsuiker, het maïszetmeel en het amandelpoeder en schep voorzichtig onder de eiwitten.
-
Leg een vel bakpapier in een rechthoekige ovenschotel (30 bij 25 cm) en giet er het deeg in. Strijk de bovenkant mooi plat.
-
Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de biscuit uit de oven en laat volledig afkoelen. Haal daarna uit de schotel en snij horizontaal doormidden in 2 gelijke helften.
-
Voor de boterroom
-
Prak de (oppervlakkig ontdooide) frambozen en duw door een zeef (u hebt 2 eetl. sap nodig). Zet de geprakte frambozen opzij.
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Meng met de bloemsuiker, de boter en 2 eetl. frambozensap tot een homogene massa.
-
Afwerking:
-
Bedek 1 biscuithelft met de geprakte frambozen. Bestrijk de andere helft met de boterroom en leg met de roomkant naar onderen op de frambozenlaag. Druk een beetje aan.
-
Snij de biscuit in 10 stukken en bestrooi met 2 eetl. bloemsuiker.
Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). - U kan eiwit perfect in de diepvries bewaren. Hebt u alleen een eidooier nodig in een gerecht, dan kan u het eiwit in een plastic zakje doen en invriezen. Noteer de datum en het aantal eiwitten op het zakje. Eiwitten blijven enkele maanden goed in de diepvries. Ze zijn in geen tijd ontdooid en zijn nog perfect opklopbaar. In dit recept hebt u 8 eiwitten nodig: ideaal als u nog een voorraadje in de diepvries hebt. - Als u de misérable 1 dag op voorhand klaarmaakt, kunnen de smaken nog meer in de biscuit dringen. Zo is hij nog lekkerder!
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor het biscuitdeeg
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Klop de eiwitten stevig op. Klop er de suiker onder tot u een glanzende massa hebt.
-
Meng de bloemsuiker, het maïszetmeel en het amandelpoeder en schep voorzichtig onder de eiwitten.
-
Leg een vel bakpapier in een rechthoekige ovenschotel (30 bij 25 cm) en giet er het deeg in. Strijk de bovenkant mooi plat.
-
Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de biscuit uit de oven en laat volledig afkoelen. Haal daarna uit de schotel en snij horizontaal doormidden in 2 gelijke helften.
-
Voor de boterroom
-
Prak de (oppervlakkig ontdooide) frambozen en duw door een zeef (u hebt 2 eetl. sap nodig). Zet de geprakte frambozen opzij.
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Meng met de bloemsuiker, de boter en 2 eetl. frambozensap tot een homogene massa.
-
Afwerking:
-
Bedek 1 biscuithelft met de geprakte frambozen. Bestrijk de andere helft met de boterroom en leg met de roomkant naar onderen op de frambozenlaag. Druk een beetje aan.
-
Snij de biscuit in 10 stukken en bestrooi met 2 eetl. bloemsuiker.
Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). - U kan eiwit perfect in de diepvries bewaren. Hebt u alleen een eidooier nodig in een gerecht, dan kan u het eiwit in een plastic zakje doen en invriezen. Noteer de datum en het aantal eiwitten op het zakje. Eiwitten blijven enkele maanden goed in de diepvries. Ze zijn in geen tijd ontdooid en zijn nog perfect opklopbaar. In dit recept hebt u 8 eiwitten nodig: ideaal als u nog een voorraadje in de diepvries hebt. - Als u de misérable 1 dag op voorhand klaarmaakt, kunnen de smaken nog meer in de biscuit dringen. Zo is hij nog lekkerder!