Mokkatruffels
Mokkatruffels

Mokkatruffels

30 min.
Dessert
22 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 87 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de chocolade met 3 eetl. sterke koffie in een steelpan.

  3. Zet de steelpan in een grotere kom met heet water op een zacht vuur (au bain-marie). Smelt de chocolade. Roer om.

  4. Voeg de eidooier, de bloemsuiker en het amandelpoeder al roerend toe.

  5. Laat gedurende 1 u. opstijven in de koelkast.

  6. Klop de slagroom lichtjes op en schep voorzichtig door de chocolademassa.

  7. Rol vervolgens bolletjes van de mengeling.

  8. Afwerking:
  9. Rol de bolletjes door de amandelschilfers, de bresiliennenootjes of het cacaopoeder gemengd met bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de chocolade met 3 eetl. sterke koffie in een steelpan.

  3. Zet de steelpan in een grotere kom met heet water op een zacht vuur (au bain-marie). Smelt de chocolade. Roer om.

  4. Voeg de eidooier, de bloemsuiker en het amandelpoeder al roerend toe.

  5. Laat gedurende 1 u. opstijven in de koelkast.

  6. Klop de slagroom lichtjes op en schep voorzichtig door de chocolademassa.

  7. Rol vervolgens bolletjes van de mengeling.

  8. Afwerking:
  9. Rol de bolletjes door de amandelschilfers, de bresiliennenootjes of het cacaopoeder gemengd met bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 87 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 1.7 g

Bekijk het recept digitaal