- Bewaar

- Bewaar
Mosselen in saffraansaus met lookbroodje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Pel het teentje knoflook en snij in de lengte in 2.
-
Snij de selderstengels in fijne repen en daarna in kleine blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.
-
Snij de miniciabatta's in 6 sneetjes en snij elk sneetje in de lengte in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg de stukjes ciabatta op een bakplaat met bakpapier en zet 5 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en wrijf ze in met het knoflook. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de selder en de paprika toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
-
Overgiet met de visbouillon en laat 2 min. sudderen. Voeg de gekookte mosselen toe, overgiet met de room en meng er de saffraan onder. Kruid met peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de mosselbereiding over 12 schaaltjes of kommetjes en bestrooi met de peterselie.
-
Serveer met een staafje ciabatta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Pel het teentje knoflook en snij in de lengte in 2.
-
Snij de selderstengels in fijne repen en daarna in kleine blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.
-
Snij de miniciabatta's in 6 sneetjes en snij elk sneetje in de lengte in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg de stukjes ciabatta op een bakplaat met bakpapier en zet 5 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en wrijf ze in met het knoflook. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de selder en de paprika toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
-
Overgiet met de visbouillon en laat 2 min. sudderen. Voeg de gekookte mosselen toe, overgiet met de room en meng er de saffraan onder. Kruid met peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de mosselbereiding over 12 schaaltjes of kommetjes en bestrooi met de peterselie.
-
Serveer met een staafje ciabatta.