Mosselen in saffraansaus met lookbroodje
Mosselen in saffraansaus met lookbroodje

Mosselen in saffraansaus met lookbroodje

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 5 g
Koolhydraat 7.4 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  4. Pel het teentje knoflook en snij in de lengte in 2.

  5. Snij de selderstengels in fijne repen en daarna in kleine blokjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.

  7. Snij de miniciabatta's in 6 sneetjes en snij elk sneetje in de lengte in 2.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Leg de stukjes ciabatta op een bakplaat met bakpapier en zet 5 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en wrijf ze in met het knoflook. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de selder en de paprika toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  12. Overgiet met de visbouillon en laat 2 min. sudderen. Voeg de gekookte mosselen toe, overgiet met de room en meng er de saffraan onder. Kruid met peper.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de mosselbereiding over 12 schaaltjes of kommetjes en bestrooi met de peterselie.

  15. Serveer met een staafje ciabatta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  4. Pel het teentje knoflook en snij in de lengte in 2.

  5. Snij de selderstengels in fijne repen en daarna in kleine blokjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.

  7. Snij de miniciabatta's in 6 sneetjes en snij elk sneetje in de lengte in 2.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Leg de stukjes ciabatta op een bakplaat met bakpapier en zet 5 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en wrijf ze in met het knoflook. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de selder en de paprika toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  12. Overgiet met de visbouillon en laat 2 min. sudderen. Voeg de gekookte mosselen toe, overgiet met de room en meng er de saffraan onder. Kruid met peper.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de mosselbereiding over 12 schaaltjes of kommetjes en bestrooi met de peterselie.

  15. Serveer met een staafje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 5 g
Koolhydraat 7.4 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal