Mosselen met venkel en kokossaus
Mosselen met venkel en kokossaus

Mosselen met venkel en kokossaus

55 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 6.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Haal de 4 buitenste bladeren van de venkel. Stoom ze 20 min. beetgaar.

  4. Snipper intussen het venkelgroen fijn. Snij de rest van de venkel in 2, verwijder de harde kern en snij in kleine blokjes.

  5. Verwijder de buitenste blaadjes van het citroengras en druk de stengels plat met de bolle kant van een lepel.

  6. Snipper de gember fijn.

  7. Spoel de mosselen goed onder koud water en verwijder de baard.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de venkelblokjes 5 min.

  10. Voeg de kokosmelk, het geplette citroengras, de vissaus en de fijngesnipperde gember toe. Breng aan de kook. Kruid met peper.

  11. Voeg de mosselen toe, dek af en laat 5 min. koken op een hoog vuur.

  12. Haal de helft van de mosselen uit de schelp en verdeel over 4 diepe borden. Zet 1 venkelblad rechtop naast de mosselen en schep er de mosselen in de schelp, de venkelblokjes en het kokossausje bij.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met venkelgroen en een takje peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Haal de 4 buitenste bladeren van de venkel. Stoom ze 20 min. beetgaar.

  4. Snipper intussen het venkelgroen fijn. Snij de rest van de venkel in 2, verwijder de harde kern en snij in kleine blokjes.

  5. Verwijder de buitenste blaadjes van het citroengras en druk de stengels plat met de bolle kant van een lepel.

  6. Snipper de gember fijn.

  7. Spoel de mosselen goed onder koud water en verwijder de baard.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de venkelblokjes 5 min.

  10. Voeg de kokosmelk, het geplette citroengras, de vissaus en de fijngesnipperde gember toe. Breng aan de kook. Kruid met peper.

  11. Voeg de mosselen toe, dek af en laat 5 min. koken op een hoog vuur.

  12. Haal de helft van de mosselen uit de schelp en verdeel over 4 diepe borden. Zet 1 venkelblad rechtop naast de mosselen en schep er de mosselen in de schelp, de venkelblokjes en het kokossausje bij.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met venkelgroen en een takje peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 6.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini - Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal