- Bewaar

- Bewaar
Mosselen met venkel en kokossaus
Onze drankensuggesties
Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini - Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Haal de 4 buitenste bladeren van de venkel. Stoom ze 20 min. beetgaar.
-
Snipper intussen het venkelgroen fijn. Snij de rest van de venkel in 2, verwijder de harde kern en snij in kleine blokjes.
-
Verwijder de buitenste blaadjes van het citroengras en druk de stengels plat met de bolle kant van een lepel.
-
Snipper de gember fijn.
-
Spoel de mosselen goed onder koud water en verwijder de baard.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de venkelblokjes 5 min.
-
Voeg de kokosmelk, het geplette citroengras, de vissaus en de fijngesnipperde gember toe. Breng aan de kook. Kruid met peper.
-
Voeg de mosselen toe, dek af en laat 5 min. koken op een hoog vuur.
-
Haal de helft van de mosselen uit de schelp en verdeel over 4 diepe borden. Zet 1 venkelblad rechtop naast de mosselen en schep er de mosselen in de schelp, de venkelblokjes en het kokossausje bij.
-
Afwerking:
-
Werk af met venkelgroen en een takje peterselie.
Onze drankensuggesties
Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini - Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Haal de 4 buitenste bladeren van de venkel. Stoom ze 20 min. beetgaar.
-
Snipper intussen het venkelgroen fijn. Snij de rest van de venkel in 2, verwijder de harde kern en snij in kleine blokjes.
-
Verwijder de buitenste blaadjes van het citroengras en druk de stengels plat met de bolle kant van een lepel.
-
Snipper de gember fijn.
-
Spoel de mosselen goed onder koud water en verwijder de baard.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de venkelblokjes 5 min.
-
Voeg de kokosmelk, het geplette citroengras, de vissaus en de fijngesnipperde gember toe. Breng aan de kook. Kruid met peper.
-
Voeg de mosselen toe, dek af en laat 5 min. koken op een hoog vuur.
-
Haal de helft van de mosselen uit de schelp en verdeel over 4 diepe borden. Zet 1 venkelblad rechtop naast de mosselen en schep er de mosselen in de schelp, de venkelblokjes en het kokossausje bij.
-
Afwerking:
-
Werk af met venkelgroen en een takje peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini - Abruzzo - Italië