Mosselen op oosterse wijze
Mosselen op oosterse wijze

Mosselen op oosterse wijze

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kcal
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 68.3 g
Suiker 3.4 g
Vezel 2 g
Eiwit 41.3 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  4. Rasp de gember en snij het citroengras middendoor.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  6. Pluk de blaadjes van de takjes koriander.

  7. Pers de limoen.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst samen met het kerriepoeder gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de mosselgroenten 2 à 3 min.

  11. Voeg de mosselen toe en overgiet met de witte wijn en de kokosmelk. Voeg de gember, het pepertje en het citroengras toe en laat 10 min. afgedekt koken op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de mosselen over de borden en bestrooi met de koriander. Besprenkel naar smaak met het limoensap. Serveer met de kerrierijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  4. Rasp de gember en snij het citroengras middendoor.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  6. Pluk de blaadjes van de takjes koriander.

  7. Pers de limoen.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst samen met het kerriepoeder gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de mosselgroenten 2 à 3 min.

  11. Voeg de mosselen toe en overgiet met de witte wijn en de kokosmelk. Voeg de gember, het pepertje en het citroengras toe en laat 10 min. afgedekt koken op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de mosselen over de borden en bestrooi met de koriander. Besprenkel naar smaak met het limoensap. Serveer met de kerrierijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kcal
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 68.3 g
Suiker 3.4 g
Vezel 2 g
Eiwit 41.3 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Cono Sur 'Bicicleta' Viognier D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal