Mosselen op z'n Spaans met saffraan
Mosselen op z'n Spaans met saffraan

Mosselen op z'n Spaans met saffraan

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 20.4 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 23.2 g
Suiker 6.4 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 37.2 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  4. Snij de tomaten in blokjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof het knoflook en de mosselgroenten 5 min.

  8. Voeg de mosselen toe en overgiet met 1 dl witte wijn. Kruid met peper. Laat 10 min. afgedekt koken op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  9. Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpan. Voeg 1 dl witte wijn, de room, de saffraandraadjes en de blokjes tomaat toe. Laat 5 min. inkoken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de mosselen over de borden en lepel er wat saffraansaus over. Geef er een stuk stokbrood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  4. Snij de tomaten in blokjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof het knoflook en de mosselgroenten 5 min.

  8. Voeg de mosselen toe en overgiet met 1 dl witte wijn. Kruid met peper. Laat 10 min. afgedekt koken op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  9. Giet het kookvocht van de mosselen in een steelpan. Voeg 1 dl witte wijn, de room, de saffraandraadjes en de blokjes tomaat toe. Laat 5 min. inkoken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de mosselen over de borden en lepel er wat saffraansaus over. Geef er een stuk stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 20.4 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 23.2 g
Suiker 6.4 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 37.2 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje

Bekijk het recept digitaal