Moussaka met seitan
Moussaka met seitan

Moussaka met seitan

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 541 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 23.8 g
Eiwit 38.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de aubergines in schijfjes van 1 cm.

  4. Snij de wortel in blokjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snij het rode pepertje middendoor en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes wortel en de seitan toe en laat 5 min. bakken.

  10. Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met het rode pepertje, de oregano en de laurierblaadjes. Laat 10 min. sudderen op een matig vuur.

  11. Bestrijk ondertussen de plakjes aubergine aan beide kanten met 5 eetl. olijfolie. Bak ze 2 min. goudbruin aan elke kant in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Giet er de koude melk bij en roer tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  13. Verwijder de laurierblaadjes uit de tomatensaus. Leg een laagje aubergineplakjes in een ovenschaal, giet er een laagje tomatensaus over en bedek opnieuw met aubergineplakjes. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

  14. Giet er de witte saus over en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de aubergines in schijfjes van 1 cm.

  4. Snij de wortel in blokjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snij het rode pepertje middendoor en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes wortel en de seitan toe en laat 5 min. bakken.

  10. Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met het rode pepertje, de oregano en de laurierblaadjes. Laat 10 min. sudderen op een matig vuur.

  11. Bestrijk ondertussen de plakjes aubergine aan beide kanten met 5 eetl. olijfolie. Bak ze 2 min. goudbruin aan elke kant in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Giet er de koude melk bij en roer tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  13. Verwijder de laurierblaadjes uit de tomatensaus. Leg een laagje aubergineplakjes in een ovenschaal, giet er een laagje tomatensaus over en bedek opnieuw met aubergineplakjes. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

  14. Giet er de witte saus over en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 541 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 23.8 g
Eiwit 38.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Blond Wijn Richard Hamilton `Blown Away' Chardonnay McLaren Vale - Australië

Bekijk het recept digitaal