- Bewaar

- Bewaar
Moussaka met seitan
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Wijn Richard Hamilton `Blown Away' Chardonnay McLaren Vale - Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de aubergines in schijfjes van 1 cm.
-
Snij de wortel in blokjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij het rode pepertje middendoor en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes wortel en de seitan toe en laat 5 min. bakken.
-
Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met het rode pepertje, de oregano en de laurierblaadjes. Laat 10 min. sudderen op een matig vuur.
-
Bestrijk ondertussen de plakjes aubergine aan beide kanten met 5 eetl. olijfolie. Bak ze 2 min. goudbruin aan elke kant in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Giet er de koude melk bij en roer tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwijder de laurierblaadjes uit de tomatensaus. Leg een laagje aubergineplakjes in een ovenschaal, giet er een laagje tomatensaus over en bedek opnieuw met aubergineplakjes. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
-
Giet er de witte saus over en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een stukje stokbrood.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Wijn Richard Hamilton `Blown Away' Chardonnay McLaren Vale - Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de aubergines in schijfjes van 1 cm.
-
Snij de wortel in blokjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij het rode pepertje middendoor en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes wortel en de seitan toe en laat 5 min. bakken.
-
Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met het rode pepertje, de oregano en de laurierblaadjes. Laat 10 min. sudderen op een matig vuur.
-
Bestrijk ondertussen de plakjes aubergine aan beide kanten met 5 eetl. olijfolie. Bak ze 2 min. goudbruin aan elke kant in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Giet er de koude melk bij en roer tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwijder de laurierblaadjes uit de tomatensaus. Leg een laagje aubergineplakjes in een ovenschaal, giet er een laagje tomatensaus over en bedek opnieuw met aubergineplakjes. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
-
Giet er de witte saus over en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een stukje stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Wijn Richard Hamilton `Blown Away' Chardonnay McLaren Vale - Australië