Nacho's met cheddar en guacamole
Nacho's met cheddar en guacamole

Nacho's met cheddar en guacamole

45 min.
Voorgerecht
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 321 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 23.1 g
Eiwit 8.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding voor de nacho's
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de rode uien fijn.

  5. Rasp de cheddar grof.

  6. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de fijngesnipperde uien en de paprikablokjes 3 min. gaar. Zet opzij.

  7. Voorbereiding voor de guacamole
  8. Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork. Besprenkel met het limoensap. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  9. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  10. Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij in kleine blokjes.

  11. Snipper de koriander fijn.

  12. Meng alle ingrediënten onder de avocadopuree.

  13. Bereiding:
  14. Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat en schik er de tortillachips op.

  15. Bestrooi met de gebakken ui, de paprikablokjes en de geraspte cheddar. Kruid met de tijm, het basilicum, peper en zout.

  16. Zet de bakplaat 8 à 10 min. onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is en een korstje krijgt (hou de nacho's goed in het oog, want ze branden snel aan).

  17. Serveer met de guacamole.

Tip

- Bestrooi de nacho's ook met stukjes fijngesneden olijven of chilipepers. - Ook lekker als voorgerecht. Geef er dan een maïsslaatje met lookdressing bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding voor de nacho's
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de rode uien fijn.

  5. Rasp de cheddar grof.

  6. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de fijngesnipperde uien en de paprikablokjes 3 min. gaar. Zet opzij.

  7. Voorbereiding voor de guacamole
  8. Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork. Besprenkel met het limoensap. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  9. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  10. Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij in kleine blokjes.

  11. Snipper de koriander fijn.

  12. Meng alle ingrediënten onder de avocadopuree.

  13. Bereiding:
  14. Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat en schik er de tortillachips op.

  15. Bestrooi met de gebakken ui, de paprikablokjes en de geraspte cheddar. Kruid met de tijm, het basilicum, peper en zout.

  16. Zet de bakplaat 8 à 10 min. onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is en een korstje krijgt (hou de nacho's goed in het oog, want ze branden snel aan).

  17. Serveer met de guacamole.

Tip

- Bestrooi de nacho's ook met stukjes fijngesneden olijven of chilipepers. - Ook lekker als voorgerecht. Geef er dan een maïsslaatje met lookdressing bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 321 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 23.1 g
Eiwit 8.7 g

Bekijk het recept digitaal