- Bewaar

- Bewaar
Nacho's met cheddar en guacamole
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding voor de nacho's
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de rode uien fijn.
-
Rasp de cheddar grof.
-
Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de fijngesnipperde uien en de paprikablokjes 3 min. gaar. Zet opzij.
-
Voorbereiding voor de guacamole
-
Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork. Besprenkel met het limoensap. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Meng alle ingrediënten onder de avocadopuree.
-
Bereiding:
-
Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat en schik er de tortillachips op.
-
Bestrooi met de gebakken ui, de paprikablokjes en de geraspte cheddar. Kruid met de tijm, het basilicum, peper en zout.
-
Zet de bakplaat 8 à 10 min. onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is en een korstje krijgt (hou de nacho's goed in het oog, want ze branden snel aan).
-
Serveer met de guacamole.
- Bestrooi de nacho's ook met stukjes fijngesneden olijven of chilipepers. - Ook lekker als voorgerecht. Geef er dan een maïsslaatje met lookdressing bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding voor de nacho's
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de rode uien fijn.
-
Rasp de cheddar grof.
-
Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de fijngesnipperde uien en de paprikablokjes 3 min. gaar. Zet opzij.
-
Voorbereiding voor de guacamole
-
Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork. Besprenkel met het limoensap. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Meng alle ingrediënten onder de avocadopuree.
-
Bereiding:
-
Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat en schik er de tortillachips op.
-
Bestrooi met de gebakken ui, de paprikablokjes en de geraspte cheddar. Kruid met de tijm, het basilicum, peper en zout.
-
Zet de bakplaat 8 à 10 min. onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is en een korstje krijgt (hou de nacho's goed in het oog, want ze branden snel aan).
-
Serveer met de guacamole.
- Bestrooi de nacho's ook met stukjes fijngesneden olijven of chilipepers. - Ook lekker als voorgerecht. Geef er dan een maïsslaatje met lookdressing bij.