- Bewaar

- Bewaar
Nasi goreng met kip en rivierkreeftjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het kippenvlees in blokjes van ongeveer 2 op 2 cm.
-
Bereiding:
-
Breng 2 koppen lichtgezouten water aan de kook. Voeg 1 kop rijst toe en laat 20 min. op een zacht vuur koken tot de rijst drooggekookt is.
-
Intussen verwarmt u 1 eetl. zonnebloemolie in een kookpan. Voeg de diepgevroren Chinagroenten toe en het geperste knoflookteentje. Dek de pan af en laat 15 min. zachtjes stoven.
-
Vervolgens verhit u 2 eetl. zonnebloemolie in een ruime, niet te hoge kookpan (als u een wok hebt, kunt u die hiervoor gebruiken).
-
Bak er de blokjes kipfilet mooi bruin in. Laat daarna nog 5 min. zachtjes bakken, voeg er dan de in stukjes gesneden gekookte ham aan toe en schep alles goed om.
-
Kruid met 2 koffiel. geplette korianderkorrels en voeg de rivierkreeftstukjes toe, de gestoofde Chinagroenten en de inmiddels drooggekookte rijst. Breng op smaak met peper, 1 koffiel. sambal oelek en 1 eetl. (of meer) sojasaus. Geen zout toevoegen.
-
Laat het gerecht goed doorwarmen, terwijl u de ingrediënten voortdurend omschept.
-
Afwerking:
-
Schep de nasigoreng op een grote schotel en versier met schijfjes komkommer en tomaat.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het kippenvlees in blokjes van ongeveer 2 op 2 cm.
-
Bereiding:
-
Breng 2 koppen lichtgezouten water aan de kook. Voeg 1 kop rijst toe en laat 20 min. op een zacht vuur koken tot de rijst drooggekookt is.
-
Intussen verwarmt u 1 eetl. zonnebloemolie in een kookpan. Voeg de diepgevroren Chinagroenten toe en het geperste knoflookteentje. Dek de pan af en laat 15 min. zachtjes stoven.
-
Vervolgens verhit u 2 eetl. zonnebloemolie in een ruime, niet te hoge kookpan (als u een wok hebt, kunt u die hiervoor gebruiken).
-
Bak er de blokjes kipfilet mooi bruin in. Laat daarna nog 5 min. zachtjes bakken, voeg er dan de in stukjes gesneden gekookte ham aan toe en schep alles goed om.
-
Kruid met 2 koffiel. geplette korianderkorrels en voeg de rivierkreeftstukjes toe, de gestoofde Chinagroenten en de inmiddels drooggekookte rijst. Breng op smaak met peper, 1 koffiel. sambal oelek en 1 eetl. (of meer) sojasaus. Geen zout toevoegen.
-
Laat het gerecht goed doorwarmen, terwijl u de ingrediënten voortdurend omschept.
-
Afwerking:
-
Schep de nasigoreng op een grote schotel en versier met schijfjes komkommer en tomaat.