Nasi goreng met kip en rivierkreeftjes
Nasi goreng met kip en rivierkreeftjes

Nasi goreng met kip en rivierkreeftjes

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 10 g
Koolhydraat 35.8 g
Eiwit 33.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het kippenvlees in blokjes van ongeveer 2 op 2 cm.

  3. Bereiding:
  4. Breng 2 koppen lichtgezouten water aan de kook. Voeg 1 kop rijst toe en laat 20 min. op een zacht vuur koken tot de rijst drooggekookt is.

  5. Intussen verwarmt u 1 eetl. zonnebloemolie in een kookpan. Voeg de diepgevroren Chinagroenten toe en het geperste knoflookteentje. Dek de pan af en laat 15 min. zachtjes stoven.

  6. Vervolgens verhit u 2 eetl. zonnebloemolie in een ruime, niet te hoge kookpan (als u een wok hebt, kunt u die hiervoor gebruiken).

  7. Bak er de blokjes kipfilet mooi bruin in. Laat daarna nog 5 min. zachtjes bakken, voeg er dan de in stukjes gesneden gekookte ham aan toe en schep alles goed om.

  8. Kruid met 2 koffiel. geplette korianderkorrels en voeg de rivierkreeftstukjes toe, de gestoofde Chinagroenten en de inmiddels drooggekookte rijst. Breng op smaak met peper, 1 koffiel. sambal oelek en 1 eetl. (of meer) sojasaus. Geen zout toevoegen.

  9. Laat het gerecht goed doorwarmen, terwijl u de ingrediënten voortdurend omschept.

  10. Afwerking:
  11. Schep de nasigoreng op een grote schotel en versier met schijfjes komkommer en tomaat.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het kippenvlees in blokjes van ongeveer 2 op 2 cm.

  3. Bereiding:
  4. Breng 2 koppen lichtgezouten water aan de kook. Voeg 1 kop rijst toe en laat 20 min. op een zacht vuur koken tot de rijst drooggekookt is.

  5. Intussen verwarmt u 1 eetl. zonnebloemolie in een kookpan. Voeg de diepgevroren Chinagroenten toe en het geperste knoflookteentje. Dek de pan af en laat 15 min. zachtjes stoven.

  6. Vervolgens verhit u 2 eetl. zonnebloemolie in een ruime, niet te hoge kookpan (als u een wok hebt, kunt u die hiervoor gebruiken).

  7. Bak er de blokjes kipfilet mooi bruin in. Laat daarna nog 5 min. zachtjes bakken, voeg er dan de in stukjes gesneden gekookte ham aan toe en schep alles goed om.

  8. Kruid met 2 koffiel. geplette korianderkorrels en voeg de rivierkreeftstukjes toe, de gestoofde Chinagroenten en de inmiddels drooggekookte rijst. Breng op smaak met peper, 1 koffiel. sambal oelek en 1 eetl. (of meer) sojasaus. Geen zout toevoegen.

  9. Laat het gerecht goed doorwarmen, terwijl u de ingrediënten voortdurend omschept.

  10. Afwerking:
  11. Schep de nasigoreng op een grote schotel en versier met schijfjes komkommer en tomaat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 10 g
Koolhydraat 35.8 g
Eiwit 33.1 g

Bekijk het recept digitaal