Noedels met Chinese kool, shiitake en kip
Noedels met Chinese kool, shiitake en kip

Noedels met Chinese kool, shiitake en kip

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Energie 2238 kj
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 61.1 g
Suiker 10.1 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 42.8 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de Chinese kool in fijne sliertjes. Snij de lente-ui in ringen. Schil de gember en rasp fijn. Pers het knoflook fijn.

  3. Snij de shiitakes in stukken en trek de beukenzwammen uit elkaar. Schil de rammenas en snij in dunne staafjes van 4 cm lang.

  4. Kook de eiermie gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  5. Verhit 1/3 van de rijstolie in een wok en roerbak de Chinese kool en de rammenas 5 min. Haal uit de wok.

  6. Verhit opnieuw 1/3 van de rijstolie en roerbak de shiitakes en de beukenzwammen en 3/4 van de lente-ui 5 min. Haal uit de wok.

  7. Verhit de rest van de rijstolie en roerbak de kippenblokjes 5 min.

  8. Meng de geraspte gember met de sojasaus, de honing en het knoflook. Doe de groenten en de eiermie bij de kip en overgiet met het sojamengsel. Roer alles goed door elkaar en laat nog 2 min. opwarmen.

  9. Schep in kommetjes en werk af met de rest van de lente-ui.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de Chinese kool in fijne sliertjes. Snij de lente-ui in ringen. Schil de gember en rasp fijn. Pers het knoflook fijn.

  3. Snij de shiitakes in stukken en trek de beukenzwammen uit elkaar. Schil de rammenas en snij in dunne staafjes van 4 cm lang.

  4. Kook de eiermie gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  5. Verhit 1/3 van de rijstolie in een wok en roerbak de Chinese kool en de rammenas 5 min. Haal uit de wok.

  6. Verhit opnieuw 1/3 van de rijstolie en roerbak de shiitakes en de beukenzwammen en 3/4 van de lente-ui 5 min. Haal uit de wok.

  7. Verhit de rest van de rijstolie en roerbak de kippenblokjes 5 min.

  8. Meng de geraspte gember met de sojasaus, de honing en het knoflook. Doe de groenten en de eiermie bij de kip en overgiet met het sojamengsel. Roer alles goed door elkaar en laat nog 2 min. opwarmen.

  9. Schep in kommetjes en werk af met de rest van de lente-ui.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Energie 2238 kj
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 61.1 g
Suiker 10.1 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 42.8 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand Bier Ypra Blond bier

Bekijk het recept digitaal