- Bewaar

- Bewaar
Noedels met Chinese kool, shiitake en kip
Onze drankensuggesties
Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand Bier Ypra Blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snij de Chinese kool in fijne sliertjes. Snij de lente-ui in ringen. Schil de gember en rasp fijn. Pers het knoflook fijn.
-
Snij de shiitakes in stukken en trek de beukenzwammen uit elkaar. Schil de rammenas en snij in dunne staafjes van 4 cm lang.
-
Kook de eiermie gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 1/3 van de rijstolie in een wok en roerbak de Chinese kool en de rammenas 5 min. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1/3 van de rijstolie en roerbak de shiitakes en de beukenzwammen en 3/4 van de lente-ui 5 min. Haal uit de wok.
-
Verhit de rest van de rijstolie en roerbak de kippenblokjes 5 min.
-
Meng de geraspte gember met de sojasaus, de honing en het knoflook. Doe de groenten en de eiermie bij de kip en overgiet met het sojamengsel. Roer alles goed door elkaar en laat nog 2 min. opwarmen.
-
Schep in kommetjes en werk af met de rest van de lente-ui.
Onze drankensuggesties
Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand Bier Ypra Blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snij de Chinese kool in fijne sliertjes. Snij de lente-ui in ringen. Schil de gember en rasp fijn. Pers het knoflook fijn.
-
Snij de shiitakes in stukken en trek de beukenzwammen uit elkaar. Schil de rammenas en snij in dunne staafjes van 4 cm lang.
-
Kook de eiermie gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 1/3 van de rijstolie in een wok en roerbak de Chinese kool en de rammenas 5 min. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 1/3 van de rijstolie en roerbak de shiitakes en de beukenzwammen en 3/4 van de lente-ui 5 min. Haal uit de wok.
-
Verhit de rest van de rijstolie en roerbak de kippenblokjes 5 min.
-
Meng de geraspte gember met de sojasaus, de honing en het knoflook. Doe de groenten en de eiermie bij de kip en overgiet met het sojamengsel. Roer alles goed door elkaar en laat nog 2 min. opwarmen.
-
Schep in kommetjes en werk af met de rest van de lente-ui.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand Bier Ypra Blond bier