- Bewaar

- Bewaar
Noedels met oosterse mosselen
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de Chinamix oppervlakkig ontdooien.
-
Spoel de mosselen onder koud water, tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
-
Pluk de blaadjes koriander en hak grof.
-
Snij de halve limoen in fijne partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de mosselgroenten 2 à 3 min. Voeg de Chinamix toe en roerbak nog ± 5 min.
-
Doe er de mosselen, de kokosmelk en de groenecurrypasta bij. Kruid met peper en zout en laat 10 min. afgedekt sudderen op een hoog vuur, tot de mosselen opengaan. Schep regelmatig om.
-
Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Haal 3/4 van de mosselen uit de schelp en doe ze terug in de kookpot met de groenecurrysaus. Hou de rest van de mosselen apart.
-
Meng de sobanoedels onder de mosselen in groenecurrypasta en voeg de helft van de koriander toe. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gemarineerde scampi's 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedels over de borden en schik er de rest van de mosselen en de scampi's op. Werk af met de rest van de koriander en een limoenpartje.
Hou je van die oosterse smaken? Voeg dan wat extra currypasta en/of een stengel citroengras toe.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de Chinamix oppervlakkig ontdooien.
-
Spoel de mosselen onder koud water, tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
-
Pluk de blaadjes koriander en hak grof.
-
Snij de halve limoen in fijne partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de mosselgroenten 2 à 3 min. Voeg de Chinamix toe en roerbak nog ± 5 min.
-
Doe er de mosselen, de kokosmelk en de groenecurrypasta bij. Kruid met peper en zout en laat 10 min. afgedekt sudderen op een hoog vuur, tot de mosselen opengaan. Schep regelmatig om.
-
Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Haal 3/4 van de mosselen uit de schelp en doe ze terug in de kookpot met de groenecurrysaus. Hou de rest van de mosselen apart.
-
Meng de sobanoedels onder de mosselen in groenecurrypasta en voeg de helft van de koriander toe. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gemarineerde scampi's 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedels over de borden en schik er de rest van de mosselen en de scampi's op. Werk af met de rest van de koriander en een limoenpartje.
Hou je van die oosterse smaken? Voeg dan wat extra currypasta en/of een stengel citroengras toe.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier