Noedels met oosterse mosselen
Noedels met oosterse mosselen

Noedels met oosterse mosselen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 660 kcal
Vet 28.9 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 64.1 g
Suiker 9.3 g
Vezel 7 g
Eiwit 32.3 g
Zout 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de Chinamix oppervlakkig ontdooien.

  4. Spoel de mosselen onder koud water, tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  5. Pluk de blaadjes koriander en hak grof.

  6. Snij de halve limoen in fijne partjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de mosselgroenten 2 à 3 min. Voeg de Chinamix toe en roerbak nog ± 5 min.

  9. Doe er de mosselen, de kokosmelk en de groenecurrypasta bij. Kruid met peper en zout en laat 10 min. afgedekt sudderen op een hoog vuur, tot de mosselen opengaan. Schep regelmatig om.

  10. Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Haal 3/4 van de mosselen uit de schelp en doe ze terug in de kookpot met de groenecurrysaus. Hou de rest van de mosselen apart.

  12. Meng de sobanoedels onder de mosselen in groenecurrypasta en voeg de helft van de koriander toe. Kruid eventueel met peper en zout.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gemarineerde scampi's 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de noedels over de borden en schik er de rest van de mosselen en de scampi's op. Werk af met de rest van de koriander en een limoenpartje.

Tip

Hou je van die oosterse smaken? Voeg dan wat extra currypasta en/of een stengel citroengras toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de Chinamix oppervlakkig ontdooien.

  4. Spoel de mosselen onder koud water, tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  5. Pluk de blaadjes koriander en hak grof.

  6. Snij de halve limoen in fijne partjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de mosselgroenten 2 à 3 min. Voeg de Chinamix toe en roerbak nog ± 5 min.

  9. Doe er de mosselen, de kokosmelk en de groenecurrypasta bij. Kruid met peper en zout en laat 10 min. afgedekt sudderen op een hoog vuur, tot de mosselen opengaan. Schep regelmatig om.

  10. Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Haal 3/4 van de mosselen uit de schelp en doe ze terug in de kookpot met de groenecurrysaus. Hou de rest van de mosselen apart.

  12. Meng de sobanoedels onder de mosselen in groenecurrypasta en voeg de helft van de koriander toe. Kruid eventueel met peper en zout.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gemarineerde scampi's 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de noedels over de borden en schik er de rest van de mosselen en de scampi's op. Werk af met de rest van de koriander en een limoenpartje.

Tip

Hou je van die oosterse smaken? Voeg dan wat extra currypasta en/of een stengel citroengras toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 660 kcal
Vet 28.9 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 64.1 g
Suiker 9.3 g
Vezel 7 g
Eiwit 32.3 g
Zout 4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal