Noedels met sojascheuten, kip en reuzengarnalen
Noedels met sojascheuten, kip en reuzengarnalen

Noedels met sojascheuten, kip en reuzengarnalen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 756 kcal
Vet 34.5 g
Koolhydraat 54.3 g
Eiwit 56.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Haal de staartjes van de reuzengarnalen. Snij de lente-uitjes fijn. Snipper de koriander fijn.

  3. Laat de krab uitlekken en maak het vlees los.

  4. Snij de kip in fijne reepjes (diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng met 1 eetl. sojasaus, 1 eetl. ketjap en cayennepeper.

  5. Snij de komkommer in schijfjes en de limoen in partjes.

  6. Breng 2 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem de kookpan van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  7. Verhit de olijfolie in een wok of grote braadpan en bak de reepjes kip al roerend gedurende 1 min. Voeg de sojascheuten toe en laat 2 min. bakken. Roer regelmatig om.

  8. Voeg de noedels, de krab, de garnalen, de kippenbouillon, de wokolie en de lente-uitjes toe en laat al roerend bakken tot het geheel goed warm is. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Verdeel over de borden en strooi er wat pindanootjes en versnipperde koriander over. Versier met de schijfjes komkommer en de partjes limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Haal de staartjes van de reuzengarnalen. Snij de lente-uitjes fijn. Snipper de koriander fijn.

  3. Laat de krab uitlekken en maak het vlees los.

  4. Snij de kip in fijne reepjes (diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng met 1 eetl. sojasaus, 1 eetl. ketjap en cayennepeper.

  5. Snij de komkommer in schijfjes en de limoen in partjes.

  6. Breng 2 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem de kookpan van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  7. Verhit de olijfolie in een wok of grote braadpan en bak de reepjes kip al roerend gedurende 1 min. Voeg de sojascheuten toe en laat 2 min. bakken. Roer regelmatig om.

  8. Voeg de noedels, de krab, de garnalen, de kippenbouillon, de wokolie en de lente-uitjes toe en laat al roerend bakken tot het geheel goed warm is. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Verdeel over de borden en strooi er wat pindanootjes en versnipperde koriander over. Versier met de schijfjes komkommer en de partjes limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 756 kcal
Vet 34.5 g
Koolhydraat 54.3 g
Eiwit 56.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Chardonnay-Sauvignon Blanc Australië Wijn Duc de Lerme Sauvignon Vin de Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal