Noedelwok met frisse groentjes en kippengehakt
Noedelwok met frisse groentjes en kippengehakt

Noedelwok met frisse groentjes en kippengehakt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 18.6 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 61.6 g
Suiker 16.1 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 39.3 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de radijzen in schijfjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper samen met de lente-uitjes fijn.

  5. Verdeel de broccoli in roosjes en snij dan in plakjes.

  6. Schil de wortelen en snij in de lengte in 4. Snij dan in dunne staafjes van ± 4 cm lang.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en bak het gehakt goudbruin. Roer regelmatig om en verdeel het gehakt in kleinere stukken met een houten lepel.

  9. Kook intussen de eiermie in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Meng de sojasaus met de vloeibare honing en giet de helft over het gehakt. Haal uit de wok en zet opzij.

  11. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak het rode pepertje, de helft van de lente-uitjes, de broccoli en de wortelen 5 min. Meng er de eiermie en de rest van de sojasausmengeling onder.

  12. Voeg het gehakt opnieuw toe en doe er de radijzen bij. Laat nog 2 min. doorwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de lente-uitjes en het sesamzaad.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de radijzen in schijfjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper samen met de lente-uitjes fijn.

  5. Verdeel de broccoli in roosjes en snij dan in plakjes.

  6. Schil de wortelen en snij in de lengte in 4. Snij dan in dunne staafjes van ± 4 cm lang.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en bak het gehakt goudbruin. Roer regelmatig om en verdeel het gehakt in kleinere stukken met een houten lepel.

  9. Kook intussen de eiermie in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Meng de sojasaus met de vloeibare honing en giet de helft over het gehakt. Haal uit de wok en zet opzij.

  11. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak het rode pepertje, de helft van de lente-uitjes, de broccoli en de wortelen 5 min. Meng er de eiermie en de rest van de sojasausmengeling onder.

  12. Voeg het gehakt opnieuw toe en doe er de radijzen bij. Laat nog 2 min. doorwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de lente-uitjes en het sesamzaad.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 18.6 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 61.6 g
Suiker 16.1 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 39.3 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal