- Bewaar

- Bewaar
Noedelwok met scampi's en broccoli
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 30 min. marineren)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.
-
Rasp de gember.
-
Verwijder het droge, buitenste laagje van het citroengras en hak de rest fijn.
-
Meng de sojasaus, de vissaus, het citroengras en de gember. Voeg de scampi's toe, meng goed en laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes.
-
Snipper de lente-uitjes en de sjalotten fijn.
-
Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.
-
Bereiding:
-
Haal de scampi's uit de marinade en laat uitlekken. Hou de marinade apart. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok en bak de scampi's 2 à 3 min. gaar. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de sjalotten, het pepertje en de koriandersteeltjes enkele minuten op een hoog vuur.
-
Voeg de broccoliroosjes en de marinade toe en laat nog 5 min. afgedekt garen.
-
Meng er de sojascheuten onder en laat nog even mee bakken.
-
Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Meng de noedels en de scampi's onder de groenten. Kruid met zwarte peper en werk af met de lente-uitjes en de korianderblaadjes.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (10 min.) 1 Snij 100 g broccoli in roosjes. Kook samen met 25 g noedels 5 min. gaar in water. Giet af en laat uitlekken. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 30 min. marineren)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.
-
Rasp de gember.
-
Verwijder het droge, buitenste laagje van het citroengras en hak de rest fijn.
-
Meng de sojasaus, de vissaus, het citroengras en de gember. Voeg de scampi's toe, meng goed en laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes.
-
Snipper de lente-uitjes en de sjalotten fijn.
-
Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.
-
Bereiding:
-
Haal de scampi's uit de marinade en laat uitlekken. Hou de marinade apart. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok en bak de scampi's 2 à 3 min. gaar. Haal uit de wok.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de sjalotten, het pepertje en de koriandersteeltjes enkele minuten op een hoog vuur.
-
Voeg de broccoliroosjes en de marinade toe en laat nog 5 min. afgedekt garen.
-
Meng er de sojascheuten onder en laat nog even mee bakken.
-
Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Meng de noedels en de scampi's onder de groenten. Kruid met zwarte peper en werk af met de lente-uitjes en de korianderblaadjes.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (10 min.) 1 Snij 100 g broccoli in roosjes. Kook samen met 25 g noedels 5 min. gaar in water. Giet af en laat uitlekken. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint Mont