Noedelwok met scampi's en broccoli
Noedelwok met scampi's en broccoli

Noedelwok met scampi's en broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 12.2 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 53.1 g
Suiker 5.3 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 30.8 g
Zout 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 30 min. marineren)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.

  4. Rasp de gember.

  5. Verwijder het droge, buitenste laagje van het citroengras en hak de rest fijn.

  6. Meng de sojasaus, de vissaus, het citroengras en de gember. Voeg de scampi's toe, meng goed en laat 30 min. marineren in de koelkast.

  7. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes.

  8. Snipper de lente-uitjes en de sjalotten fijn.

  9. Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.

  10. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.

  11. Bereiding:
  12. Haal de scampi's uit de marinade en laat uitlekken. Hou de marinade apart. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok en bak de scampi's 2 à 3 min. gaar. Haal uit de wok.

  13. Verhit opnieuw 2 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de sjalotten, het pepertje en de koriandersteeltjes enkele minuten op een hoog vuur.

  14. Voeg de broccoliroosjes en de marinade toe en laat nog 5 min. afgedekt garen.

  15. Meng er de sojascheuten onder en laat nog even mee bakken.

  16. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  17. Meng de noedels en de scampi's onder de groenten. Kruid met zwarte peper en werk af met de lente-uitjes en de korianderblaadjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (10 min.) 1 Snij 100 g broccoli in roosjes. Kook samen met 25 g noedels 5 min. gaar in water. Giet af en laat uitlekken. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 30 min. marineren)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.

  4. Rasp de gember.

  5. Verwijder het droge, buitenste laagje van het citroengras en hak de rest fijn.

  6. Meng de sojasaus, de vissaus, het citroengras en de gember. Voeg de scampi's toe, meng goed en laat 30 min. marineren in de koelkast.

  7. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes.

  8. Snipper de lente-uitjes en de sjalotten fijn.

  9. Hak de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn.

  10. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.

  11. Bereiding:
  12. Haal de scampi's uit de marinade en laat uitlekken. Hou de marinade apart. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok en bak de scampi's 2 à 3 min. gaar. Haal uit de wok.

  13. Verhit opnieuw 2 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de sjalotten, het pepertje en de koriandersteeltjes enkele minuten op een hoog vuur.

  14. Voeg de broccoliroosjes en de marinade toe en laat nog 5 min. afgedekt garen.

  15. Meng er de sojascheuten onder en laat nog even mee bakken.

  16. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  17. Meng de noedels en de scampi's onder de groenten. Kruid met zwarte peper en werk af met de lente-uitjes en de korianderblaadjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (10 min.) 1 Snij 100 g broccoli in roosjes. Kook samen met 25 g noedels 5 min. gaar in water. Giet af en laat uitlekken. 2 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 12.2 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 53.1 g
Suiker 5.3 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 30.8 g
Zout 3.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint Mont

Bekijk het recept digitaal