Omelet-burgers
Omelet-burgers

Omelet-burgers

Lunch
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 446 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 34.4 g
Eiwit 19.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in fijne ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen gaar. Kruid met peper en zout en voeg eventueel een scheutje water toe zodat de prei niet aanbrandt.

  6. Klop ondertussen de eieren los in een mengkom, samen met de room. Kruid met peper.

  7. Bak 200 g spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Doe er 1/3 van de gestoofde prei en 1/3 van het eiermengsel bij.

  8. Zet het vuur lager en laat even verder garen. Leg een bord op de pan en draai de omelet om op het bord. Laat de omelet met de ongebakken kant in de pan glijden en bak nog 2 min.

  9. Herhaal dit nog 2 keer, tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

  10. Verwarm ondertussen eventueel de hamburgerbroodjes in een voorverwarmde oven op 180 °C (baktijd: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Leg een stukje omelet tussen elk broodje.

Tip

Veggie-versie: laat de spekblokjes weg en doe er meer prei bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in fijne ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen gaar. Kruid met peper en zout en voeg eventueel een scheutje water toe zodat de prei niet aanbrandt.

  6. Klop ondertussen de eieren los in een mengkom, samen met de room. Kruid met peper.

  7. Bak 200 g spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Doe er 1/3 van de gestoofde prei en 1/3 van het eiermengsel bij.

  8. Zet het vuur lager en laat even verder garen. Leg een bord op de pan en draai de omelet om op het bord. Laat de omelet met de ongebakken kant in de pan glijden en bak nog 2 min.

  9. Herhaal dit nog 2 keer, tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

  10. Verwarm ondertussen eventueel de hamburgerbroodjes in een voorverwarmde oven op 180 °C (baktijd: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Leg een stukje omelet tussen elk broodje.

Tip

Veggie-versie: laat de spekblokjes weg en doe er meer prei bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 446 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 34.4 g
Eiwit 19.9 g

Bekijk het recept digitaal