- Bewaar

- Bewaar
Omelet-burgers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de preien in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen gaar. Kruid met peper en zout en voeg eventueel een scheutje water toe zodat de prei niet aanbrandt.
-
Klop ondertussen de eieren los in een mengkom, samen met de room. Kruid met peper.
-
Bak 200 g spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Doe er 1/3 van de gestoofde prei en 1/3 van het eiermengsel bij.
-
Zet het vuur lager en laat even verder garen. Leg een bord op de pan en draai de omelet om op het bord. Laat de omelet met de ongebakken kant in de pan glijden en bak nog 2 min.
-
Herhaal dit nog 2 keer, tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
-
Verwarm ondertussen eventueel de hamburgerbroodjes in een voorverwarmde oven op 180 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Leg een stukje omelet tussen elk broodje.
Veggie-versie: laat de spekblokjes weg en doe er meer prei bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de preien in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen gaar. Kruid met peper en zout en voeg eventueel een scheutje water toe zodat de prei niet aanbrandt.
-
Klop ondertussen de eieren los in een mengkom, samen met de room. Kruid met peper.
-
Bak 200 g spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Doe er 1/3 van de gestoofde prei en 1/3 van het eiermengsel bij.
-
Zet het vuur lager en laat even verder garen. Leg een bord op de pan en draai de omelet om op het bord. Laat de omelet met de ongebakken kant in de pan glijden en bak nog 2 min.
-
Herhaal dit nog 2 keer, tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
-
Verwarm ondertussen eventueel de hamburgerbroodjes in een voorverwarmde oven op 180 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Leg een stukje omelet tussen elk broodje.
Veggie-versie: laat de spekblokjes weg en doe er meer prei bij.