- Bewaar

- Bewaar
Oosters lamsstoofpotje
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel (Abdijbier) Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.O.P. Cahors (Rode wijn)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de wortelen in stukken.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Pers de mandora's uit.
-
Bereiding:
-
Wentel de lamsboutsneden in de bloem en kruid met peper en zout.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote stoofpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pot.
-
Verhit 1 eetl. olie in dezelfde pot en stoof de uien en de helft van het knoflook glazig.
-
Voeg de wortelen, de tomatenstukjes, het mandorasap en de groentebouillon toe, samen met de komijn, de koriander, de ras el hanout en het kaneelstokje. Leg het vlees terug in de pot.
-
Breng alles aan de kook en laat 45 min. sudderen op een laag vuur met deksel. Voeg na 20 min. de aardappelstukjes toe. Doe 5 min. voor het einde van de kooktijd de kikkererwten in de stoofpot en warm goed door. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Rasp ondertussen de citroenschil en hak de peterselie fijn. Meng de peterselie met de zeste en de rest van het knoflook.
-
Afwerking:
-
Serveer dit gerecht zo op tafel, afgewerkt met de gremolata van peterselie, knoflook en citroen.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel (Abdijbier) Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.O.P. Cahors (Rode wijn)
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de wortelen in stukken.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Pers de mandora's uit.
-
Bereiding:
-
Wentel de lamsboutsneden in de bloem en kruid met peper en zout.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote stoofpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pot.
-
Verhit 1 eetl. olie in dezelfde pot en stoof de uien en de helft van het knoflook glazig.
-
Voeg de wortelen, de tomatenstukjes, het mandorasap en de groentebouillon toe, samen met de komijn, de koriander, de ras el hanout en het kaneelstokje. Leg het vlees terug in de pot.
-
Breng alles aan de kook en laat 45 min. sudderen op een laag vuur met deksel. Voeg na 20 min. de aardappelstukjes toe. Doe 5 min. voor het einde van de kooktijd de kikkererwten in de stoofpot en warm goed door. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Rasp ondertussen de citroenschil en hak de peterselie fijn. Meng de peterselie met de zeste en de rest van het knoflook.
-
Afwerking:
-
Serveer dit gerecht zo op tafel, afgewerkt met de gremolata van peterselie, knoflook en citroen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel (Abdijbier) Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.O.P. Cahors (Rode wijn)