Oosters vispotje met koolrabi en pompoen
Oosters vispotje met koolrabi en pompoen

Oosters vispotje met koolrabi en pompoen

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 450 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 26.2 g
Eiwit 36.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.

  4. Schil de aardappelen en de koolrabi's en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij ook het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 1 cm.

  6. Snij de pangasiusfilets in 8 stukken.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een wok en voeg de fijngesnipperde sjalotten en knoflookteentjes, het pepertje, het saffraanpoeder en de groene curry toe. Roerbak 3 min.

  11. Voeg de stukjes koolrabi, de aardappelblokjes, de stukjes pompoen, de kokosmelk en de witte wijn toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zeezout.

  12. Meng er de zeevruchten onder en leg de visfilets boven op de groenten. Kruid met peper en zeezout. Laat nog 10 min. verder garen.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groenten en de vis over de borden en bestrooi met de fijngesnipperde koriander. Geef er eventueel nog een stukje brood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.

  4. Schil de aardappelen en de koolrabi's en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij ook het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 1 cm.

  6. Snij de pangasiusfilets in 8 stukken.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een wok en voeg de fijngesnipperde sjalotten en knoflookteentjes, het pepertje, het saffraanpoeder en de groene curry toe. Roerbak 3 min.

  11. Voeg de stukjes koolrabi, de aardappelblokjes, de stukjes pompoen, de kokosmelk en de witte wijn toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zeezout.

  12. Meng er de zeevruchten onder en leg de visfilets boven op de groenten. Kruid met peper en zeezout. Laat nog 10 min. verder garen.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groenten en de vis over de borden en bestrooi met de fijngesnipperde koriander. Geef er eventueel nog een stukje brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 450 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 26.2 g
Eiwit 36.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn * Pinot Gris 1er Cru - A.C. Moselle luxembourgeoise Wijn * Richard Hamilton `Blown Away' Chardonnay - McLaren Vale - Australië

Bekijk het recept digitaal