- Bewaar

- Bewaar
Oosterse courgettesoep met pit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Maak met een dunschiller fijne linten van 1/2 ongeschilde courgette.
-
Snij de rest van de courgettes en de ui in grove stukken.
-
Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en stoof de ui 2 min. Voeg de stukken courgette toe en laat 5 min. stoven. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 20 min. koken.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een pan en stoof de courgettelinten ± 3 min. Roer er de fijngesnipperde koriander onder en kruid met peper en zout. Vorm nu 4 gelijke hoopjes courgette door de courgettelinten met een vork te draaien. Zet opzij.
-
Mix de soep fijn en voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe. Meng goed en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Eet u dit soepje thuis, verdeel de soep dan over 4 diepe borden of kommetjes. Schik in elk bord een hoopje courgettelinten en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Maak met een dunschiller fijne linten van 1/2 ongeschilde courgette.
-
Snij de rest van de courgettes en de ui in grove stukken.
-
Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en stoof de ui 2 min. Voeg de stukken courgette toe en laat 5 min. stoven. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 20 min. koken.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een pan en stoof de courgettelinten ± 3 min. Roer er de fijngesnipperde koriander onder en kruid met peper en zout. Vorm nu 4 gelijke hoopjes courgette door de courgettelinten met een vork te draaien. Zet opzij.
-
Mix de soep fijn en voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe. Meng goed en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Eet u dit soepje thuis, verdeel de soep dan over 4 diepe borden of kommetjes. Schik in elk bord een hoopje courgettelinten en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.