Oosterse courgettesoep met pit
Oosterse courgettesoep met pit

Oosterse courgettesoep met pit

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 6.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Maak met een dunschiller fijne linten van 1/2 ongeschilde courgette.

  5. Snij de rest van de courgettes en de ui in grove stukken.

  6. Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en stoof de ui 2 min. Voeg de stukken courgette toe en laat 5 min. stoven. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 20 min. koken.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een pan en stoof de courgettelinten ± 3 min. Roer er de fijngesnipperde koriander onder en kruid met peper en zout. Vorm nu 4 gelijke hoopjes courgette door de courgettelinten met een vork te draaien. Zet opzij.

  11. Mix de soep fijn en voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe. Meng goed en kruid eventueel nog bij met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Eet u dit soepje thuis, verdeel de soep dan over 4 diepe borden of kommetjes. Schik in elk bord een hoopje courgettelinten en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Maak met een dunschiller fijne linten van 1/2 ongeschilde courgette.

  5. Snij de rest van de courgettes en de ui in grove stukken.

  6. Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en stoof de ui 2 min. Voeg de stukken courgette toe en laat 5 min. stoven. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 20 min. koken.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een pan en stoof de courgettelinten ± 3 min. Roer er de fijngesnipperde koriander onder en kruid met peper en zout. Vorm nu 4 gelijke hoopjes courgette door de courgettelinten met een vork te draaien. Zet opzij.

  11. Mix de soep fijn en voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe. Meng goed en kruid eventueel nog bij met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Eet u dit soepje thuis, verdeel de soep dan over 4 diepe borden of kommetjes. Schik in elk bord een hoopje courgettelinten en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 6.1 g

Bekijk het recept digitaal