Oosterse groentewok met restaurantsteak
Oosterse groentewok met restaurantsteak

Oosterse groentewok met restaurantsteak

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vet 12.8 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 58.1 g
Suiker 11.3 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 35.4 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Trek de champignons uit elkaar en scheur de grootste exemplaren in stukken.

  3. Snij de koriander grof.

  4. Pers het sap van een halve limoen. Snij de andere helft in 4 fijne partjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. arachideolie in een grote pan en roerbak de wokmix groenten en de wittekool 5 à 8 min.

  7. Kook intussen de sobanoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Meng de noedels onder de groenten en voeg de teriyakisaus, de sojasaus en het limoensap toe. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. arachideolie in een braadpan en bak de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg toe aan de groenten met noedels.

  10. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de restaurantsteaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet vervolgens het vuur zachter en bak verder naar smaak. Laat het kruidenbotertje erop smelten.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in fijne reepjes. Verdeel de noedels met groenten over de borden en leg er de reepjes steak op. Werk af met de koriander, het sesamzaad en een partje limoen.

Tip

Houdt u van pikant? Voeg dan wat sambal oelek of srirachasaus toe aan de noedels met groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Trek de champignons uit elkaar en scheur de grootste exemplaren in stukken.

  3. Snij de koriander grof.

  4. Pers het sap van een halve limoen. Snij de andere helft in 4 fijne partjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. arachideolie in een grote pan en roerbak de wokmix groenten en de wittekool 5 à 8 min.

  7. Kook intussen de sobanoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Meng de noedels onder de groenten en voeg de teriyakisaus, de sojasaus en het limoensap toe. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. arachideolie in een braadpan en bak de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg toe aan de groenten met noedels.

  10. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de restaurantsteaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet vervolgens het vuur zachter en bak verder naar smaak. Laat het kruidenbotertje erop smelten.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in fijne reepjes. Verdeel de noedels met groenten over de borden en leg er de reepjes steak op. Werk af met de koriander, het sesamzaad en een partje limoen.

Tip

Houdt u van pikant? Voeg dan wat sambal oelek of srirachasaus toe aan de noedels met groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vet 12.8 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 58.1 g
Suiker 11.3 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 35.4 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Bruin Donker abdijbier Wijn Piqueras Old Vines Garnacha D.O. Almansa Spanje

Bekijk het recept digitaal