- Bewaar

- Bewaar
Oosterse stoofpot met bloemkool en boontjes
Onze drankensuggesties
Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier met een fruitig aroma. De smaak is mooi in evenwicht, met toetsen van citrusfruit en koriander.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
-
Hak de cashewnoten, de koriander en het citroengras grof.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de prinsessenbonen middendoor.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
-
Pers de halve limoen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig.
-
Voeg de currypasta toe en roerbak 2 à 3 min.
-
Zet het vuur lager en overgiet met de kokosmelk.
-
Roer er het citroengras en de helft van de korianderblaadjes onder.
-
Voeg de prinsessenbonen en de bloemkoolroosjes toe en laat nog 10 min. garen.
-
Kook intussen de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Voeg de kikkererwten en het limoensap toe aan de groenten en laat nog 1 à 2 min. opwarmen.
-
Kruid met zwarte peper en zout, en eventueel nog wat currypasta.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de cashewnoten en de rest van de koriander.
-
Serveer met de rijst.
Onze drankensuggesties
Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier met een fruitig aroma. De smaak is mooi in evenwicht, met toetsen van citrusfruit en koriander.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
-
Hak de cashewnoten, de koriander en het citroengras grof.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de prinsessenbonen middendoor.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
-
Pers de halve limoen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig.
-
Voeg de currypasta toe en roerbak 2 à 3 min.
-
Zet het vuur lager en overgiet met de kokosmelk.
-
Roer er het citroengras en de helft van de korianderblaadjes onder.
-
Voeg de prinsessenbonen en de bloemkoolroosjes toe en laat nog 10 min. garen.
-
Kook intussen de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Voeg de kikkererwten en het limoensap toe aan de groenten en laat nog 1 à 2 min. opwarmen.
-
Kruid met zwarte peper en zout, en eventueel nog wat currypasta.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de cashewnoten en de rest van de koriander.
-
Serveer met de rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier met een fruitig aroma. De smaak is mooi in evenwicht, met toetsen van citrusfruit en koriander.