Oosterse stoofpot met bloemkool en boontjes
Oosterse stoofpot met bloemkool en boontjes

Oosterse stoofpot met bloemkool en boontjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 694 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 75.7 g
Suiker 8.4 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 19.4 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  3. Hak de cashewnoten, de koriander en het citroengras grof.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de prinsessenbonen middendoor.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  7. Pers de halve limoen.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig.

  10. Voeg de currypasta toe en roerbak 2 à 3 min.

  11. Zet het vuur lager en overgiet met de kokosmelk.

  12. Roer er het citroengras en de helft van de korianderblaadjes onder.

  13. Voeg de prinsessenbonen en de bloemkoolroosjes toe en laat nog 10 min. garen.

  14. Kook intussen de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Voeg de kikkererwten en het limoensap toe aan de groenten en laat nog 1 à 2 min. opwarmen.

  16. Kruid met zwarte peper en zout, en eventueel nog wat currypasta.

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi met de cashewnoten en de rest van de koriander.

  19. Serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  3. Hak de cashewnoten, de koriander en het citroengras grof.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de prinsessenbonen middendoor.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  7. Pers de halve limoen.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig.

  10. Voeg de currypasta toe en roerbak 2 à 3 min.

  11. Zet het vuur lager en overgiet met de kokosmelk.

  12. Roer er het citroengras en de helft van de korianderblaadjes onder.

  13. Voeg de prinsessenbonen en de bloemkoolroosjes toe en laat nog 10 min. garen.

  14. Kook intussen de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Voeg de kikkererwten en het limoensap toe aan de groenten en laat nog 1 à 2 min. opwarmen.

  16. Kruid met zwarte peper en zout, en eventueel nog wat currypasta.

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi met de cashewnoten en de rest van de koriander.

  19. Serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 694 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 75.7 g
Suiker 8.4 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 19.4 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier met een fruitig aroma. De smaak is mooi in evenwicht, met toetsen van citrusfruit en koriander.

Bekijk het recept digitaal