- Bewaar

- Bewaar
Oosterse tomatensoep met banaan en kerrie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot en de ui fijn.
-
Snij de verse tomaten in blokjes.
-
Prak de banaan fijn en besprenkel hem met citroensap. Meng lichtjes.
-
Bereid de yoghurtsaus: snipper de koriander en het bieslook fijn, meng ze met de yoghurt, de komijn, het paprikapoeder, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Bak de fijngesnipperde ui en sjalot 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de verse blokjes tomaat, tijm, kerrie, basilicum, het bouillonblokje en 4 à 5 dl water. Dek af en laat 10 min. sudderen.
-
Haal de kookpot van het vuur. Voeg de fijngeprakte banaan toe en mix de soep. Leng eventueel aan met wat water. Breng op smaak met een mespunt cayennepeper, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep de soep in borden en lepel in het midden van elk bord een flinke lepel yoghurtsaus. U kan er ook gegrilde pitabroodjes bij serveren.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot en de ui fijn.
-
Snij de verse tomaten in blokjes.
-
Prak de banaan fijn en besprenkel hem met citroensap. Meng lichtjes.
-
Bereid de yoghurtsaus: snipper de koriander en het bieslook fijn, meng ze met de yoghurt, de komijn, het paprikapoeder, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Bak de fijngesnipperde ui en sjalot 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de verse blokjes tomaat, tijm, kerrie, basilicum, het bouillonblokje en 4 à 5 dl water. Dek af en laat 10 min. sudderen.
-
Haal de kookpot van het vuur. Voeg de fijngeprakte banaan toe en mix de soep. Leng eventueel aan met wat water. Breng op smaak met een mespunt cayennepeper, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep de soep in borden en lepel in het midden van elk bord een flinke lepel yoghurtsaus. U kan er ook gegrilde pitabroodjes bij serveren.