Oosterse tomatensoep met banaan en kerrie
Oosterse tomatensoep met banaan en kerrie

Oosterse tomatensoep met banaan en kerrie

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Vet 7.3 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en de ui fijn.

  3. Snij de verse tomaten in blokjes.

  4. Prak de banaan fijn en besprenkel hem met citroensap. Meng lichtjes.

  5. Bereid de yoghurtsaus: snipper de koriander en het bieslook fijn, meng ze met de yoghurt, de komijn, het paprikapoeder, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Bak de fijngesnipperde ui en sjalot 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de verse blokjes tomaat, tijm, kerrie, basilicum, het bouillonblokje en 4 à 5 dl water. Dek af en laat 10 min. sudderen.

  8. Haal de kookpot van het vuur. Voeg de fijngeprakte banaan toe en mix de soep. Leng eventueel aan met wat water. Breng op smaak met een mespunt cayennepeper, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schep de soep in borden en lepel in het midden van elk bord een flinke lepel yoghurtsaus. U kan er ook gegrilde pitabroodjes bij serveren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en de ui fijn.

  3. Snij de verse tomaten in blokjes.

  4. Prak de banaan fijn en besprenkel hem met citroensap. Meng lichtjes.

  5. Bereid de yoghurtsaus: snipper de koriander en het bieslook fijn, meng ze met de yoghurt, de komijn, het paprikapoeder, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Bak de fijngesnipperde ui en sjalot 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de verse blokjes tomaat, tijm, kerrie, basilicum, het bouillonblokje en 4 à 5 dl water. Dek af en laat 10 min. sudderen.

  8. Haal de kookpot van het vuur. Voeg de fijngeprakte banaan toe en mix de soep. Leng eventueel aan met wat water. Breng op smaak met een mespunt cayennepeper, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schep de soep in borden en lepel in het midden van elk bord een flinke lepel yoghurtsaus. U kan er ook gegrilde pitabroodjes bij serveren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Vet 7.3 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 6 g

Bekijk het recept digitaal