Ovenverse chocoladetaart met sinaasappel
Ovenverse chocoladetaart met sinaasappel

Ovenverse chocoladetaart met sinaasappel

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 29.5 g
Koolhydraat 62.8 g
Eiwit 8.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de boter in klontjes en laat op kamertemperatuur komen.

  3. Rasp de sinaasappelschil en zet opzij. Verwijder ook het witte gedeelte van de schil en snij de sinaasappelpartjes van tussen de vliesjes.

  4. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg het kruimeldeeg samen met het bakpapier in een bakvorm. Bestrooi met de sinaasappelzeste.

  7. Leg er een ander vel bakpapier bovenop en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels of bonen.

  8. Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  9. Klop de eieren los, voeg de suiker toe en klop ± 5 min. op met de mixer.

  10. Haal de taart uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

  11. Roer intussen de gesmolten chocolade, de klontjes boter en de bloem onder het eiermengsel. Meng goed door elkaar.

  12. Giet het deeg in de taartvorm. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Snij de taart in 8 punten en zeef er wat cacaopoeder over. Serveer lauw, dan is deze taart het lekkerst.

  15. Schik een sinaasappelpartje en een bolletje vanille-ijs op elk taartpunt.

Tip

Handig en snel: schep de bolletjes ijs op voorhand uit de doos en leg ze in een schotel. Dek af met vershoudfolie en zet in de diepvriezer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de boter in klontjes en laat op kamertemperatuur komen.

  3. Rasp de sinaasappelschil en zet opzij. Verwijder ook het witte gedeelte van de schil en snij de sinaasappelpartjes van tussen de vliesjes.

  4. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg het kruimeldeeg samen met het bakpapier in een bakvorm. Bestrooi met de sinaasappelzeste.

  7. Leg er een ander vel bakpapier bovenop en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels of bonen.

  8. Smelt intussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  9. Klop de eieren los, voeg de suiker toe en klop ± 5 min. op met de mixer.

  10. Haal de taart uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

  11. Roer intussen de gesmolten chocolade, de klontjes boter en de bloem onder het eiermengsel. Meng goed door elkaar.

  12. Giet het deeg in de taartvorm. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Snij de taart in 8 punten en zeef er wat cacaopoeder over. Serveer lauw, dan is deze taart het lekkerst.

  15. Schik een sinaasappelpartje en een bolletje vanille-ijs op elk taartpunt.

Tip

Handig en snel: schep de bolletjes ijs op voorhand uit de doos en leg ze in een schotel. Dek af met vershoudfolie en zet in de diepvriezer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 29.5 g
Koolhydraat 62.8 g
Eiwit 8.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Ferreyre A.O.P Cadillac andere Graindor Moka

Bekijk het recept digitaal