- Bewaar
- Bewaar
Paella de la casa
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de gamba's en de frutti di mare oppervlakkig ontdooien.
-
Snij verse paprika's in reepjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de chorizo in stukken van 1/2 cm.
-
Snij de citroen in partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote hoge braadpan (of paellapan). Bak de kippenpillons aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout, dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
-
Bak de gamba's in dezelfde pan kort aan. Haal ze uit de pan en zet opzij. Doe hetzelfde met de stukjes chorizo .
-
Bak de ui, het knoflook en de diepgevroren paprikareepjes 5 min. in dezelfde pan.
-
Roer er de chorizo, de rijst en de tomatenstukjes onder. Kruid met de saffraan en meng goed.
-
Overgiet met de witte wijn en de bouillon en leg de kippenpillons aan de zijkanten van de pan. Laat 15 min. sudderen. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe.
-
Roer er de diepgevroren erwten onder en verdeel er de frutti di mare en de gamba's over. Laat nog 5 min. garen.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met partjes citroen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de gamba's en de frutti di mare oppervlakkig ontdooien.
-
Snij verse paprika's in reepjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de chorizo in stukken van 1/2 cm.
-
Snij de citroen in partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote hoge braadpan (of paellapan). Bak de kippenpillons aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout, dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
-
Bak de gamba's in dezelfde pan kort aan. Haal ze uit de pan en zet opzij. Doe hetzelfde met de stukjes chorizo .
-
Bak de ui, het knoflook en de diepgevroren paprikareepjes 5 min. in dezelfde pan.
-
Roer er de chorizo, de rijst en de tomatenstukjes onder. Kruid met de saffraan en meng goed.
-
Overgiet met de witte wijn en de bouillon en leg de kippenpillons aan de zijkanten van de pan. Laat 15 min. sudderen. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe.
-
Roer er de diepgevroren erwten onder en verdeel er de frutti di mare en de gamba's over. Laat nog 5 min. garen.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met partjes citroen.