Paella Express
Paella Express

Paella Express

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Vet 10.4 g
Koolhydraat 62.3 g
Eiwit 47.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kipfilets in gelijke blokjes.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de verse paprika's en snij in reepjes van 1/2 cm breed.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Bak de rijst glazig en overgiet met 6 dl water. Kruid met peper en zout en roer er 1 capsule saffraan onder. Laat 20 min. sudderen op een matig vuur.

  4. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak de blokjes kipfi let 10 min.

  5. Snij de tomaten in stukken. Snipper het knoflook fijn.

  6. Voeg de paprika's, de tomaten, het knoflook, de tijm en de laurier toe aan de kip. Roer er 1 capsule saffraan en het paprikapoeder onder. Laat ± 10 min. afgedekt sudderen. Voeg wat water toe indien nodig.

  7. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat nog 3 min. sudderen. Voeg daarna de rivierkreeftjes toe en laat nog 2 min. sudderen.

  8. Wanneer de rijst gaar is, roert u er de saus met kip en groentjes onder. Verwarm alles nog 5 min.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kipfilets in gelijke blokjes.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de verse paprika's en snij in reepjes van 1/2 cm breed.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Bak de rijst glazig en overgiet met 6 dl water. Kruid met peper en zout en roer er 1 capsule saffraan onder. Laat 20 min. sudderen op een matig vuur.

  4. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak de blokjes kipfi let 10 min.

  5. Snij de tomaten in stukken. Snipper het knoflook fijn.

  6. Voeg de paprika's, de tomaten, het knoflook, de tijm en de laurier toe aan de kip. Roer er 1 capsule saffraan en het paprikapoeder onder. Laat ± 10 min. afgedekt sudderen. Voeg wat water toe indien nodig.

  7. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat nog 3 min. sudderen. Voeg daarna de rivierkreeftjes toe en laat nog 2 min. sudderen.

  8. Wanneer de rijst gaar is, roert u er de saus met kip en groentjes onder. Verwarm alles nog 5 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Vet 10.4 g
Koolhydraat 62.3 g
Eiwit 47.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto Crianza | D.O.C. Rioja | Spanje Wijn Viña Sol Tempranillo | Miguel Torres | D.O. Catalunya | Spanje

Bekijk het recept digitaal