Paella met kip en schaaldieren
Paella met kip en schaaldieren

Paella met kip en schaaldieren

1 u. 40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 41.2 g
Koolhydraat 40.7 g
Eiwit 63 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de kippenboutjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Laat de langoustines, de tijgergarnalen en de inktvisringen oppervlakkig ontdooien.

  5. Hak de ui en de knoflook fijn.

  6. Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 4 eetl. olijfolie in een ruime braadpan.

  9. Bak de kippenboutjes even aan alle zijden. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 25 min. bakken op een zacht vuur. Haal de kippenboutjes uit de pan.

  10. Laat de gehakte ui en knoflook en de diepgevroren paprikareepjes kleuren in dezelfde pan.

  11. Voeg er de chorizoschijfjes, de inktvisringen, de rijst, de saffraan en de tomatenstukjes bij.

  12. Meng goed door elkaar en schik de kippenboutjes op de rijstmengeling.

  13. Giet er de kippenbouillon bij. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 25 min. sudderen.

  14. Indien nodig kan u wat kippenbouillon toevoegen.

  15. Schik de langoustines en tijgergarnalen op de paella.

  16. Dek af en laat nog 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de kippenboutjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Laat de langoustines, de tijgergarnalen en de inktvisringen oppervlakkig ontdooien.

  5. Hak de ui en de knoflook fijn.

  6. Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 4 eetl. olijfolie in een ruime braadpan.

  9. Bak de kippenboutjes even aan alle zijden. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 25 min. bakken op een zacht vuur. Haal de kippenboutjes uit de pan.

  10. Laat de gehakte ui en knoflook en de diepgevroren paprikareepjes kleuren in dezelfde pan.

  11. Voeg er de chorizoschijfjes, de inktvisringen, de rijst, de saffraan en de tomatenstukjes bij.

  12. Meng goed door elkaar en schik de kippenboutjes op de rijstmengeling.

  13. Giet er de kippenbouillon bij. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 25 min. sudderen.

  14. Indien nodig kan u wat kippenbouillon toevoegen.

  15. Schik de langoustines en tijgergarnalen op de paella.

  16. Dek af en laat nog 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 41.2 g
Koolhydraat 40.7 g
Eiwit 63 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Wijn Voortreffelijke witte rioja. De viuradruif bezorgt de wijn zijn bloemig boeket en fijne, fris fruitige smaak. Wijn Saint-Véran A.C. Maison Parisot Wijn Uitstekende witte bourgognewijn met een zeer expressieve neus. Wordt uitsluitend van chardonnaydruiven gemaakt.

Bekijk het recept digitaal